nieuws

Sterzaak ’t Raethuys dicht

Restaurant

Restaurant ’t Raethuys in Wateringen van topkok Niven Kunz is gesloten. Er is geen sprake van een faillissement. De sluiting is het gevolg van financiële problemen van het bedrijf waarvan ’t Raethuys deel uit maakt.

Sterzaak ’t Raethuys dicht

’t Raethuys maakt deel uit van een bedrijf waar ook Hotel-Restaurant De Hoeksche Heeren en lunchroom Artusi in Hoek van Holland onder vallen. De laatste twee bedrijven staan op naam van Arthur Kunz, de vader van de 26-jarige topchef Niven Kunz.

Bij ’t Raethuys zelf wordt de telefoon niet opgenomen en bronnen melden Misset Horeca dat het restaurant dicht is. Kunz zelf is niet bereikbaar. Het AD laat weten dat de jonge topkok hoopt om zaterdag 6 december de deuren weer te kunnen openen.

Niven Kunz behaalde met ’t Raethuys eind 2005 een Michelinster. Hij was daarmee de jongste Nederlandse chef-kok met een ster. Vorig jaar zomer verbouwde hij het restaurant en sloot kort daarna aan bij de Alliance, de vereniging voor toprestaurants.

Reageer op dit artikel