nieuws

Studenten maken Haags multiculti-kookboek

Restaurant

Studenten van ROC Mondriaan en leerlingen van het Overbosch College in Den Haag hebben een kookboek samengesteld met recepten uit de diverse culturen die in de stad aanwezig zijn. Vorige week overhandigden zij het eerste exemplaar aan wethouder Burgerschap Rabin Baldewsingh.

Studenten maken Haags multiculti-kookboek

De scholieren en studenten hebben vorig jaar een start gemaakt met een nieuwste versie van het Haagse Kookboek, wat als titel ook ‘Nieuwste Haagse Kookboek’ is.

Het kookboek is een vervolg op het aloude Haagse Kookboek van de huishoudschool waarvan de eerste editie rondom 1895 ontstond en de laatste 75ste druk als ‘Nieuw Haags Kookboek’ in 1995 verscheen. De recepten uit het traditionele boek zijn zo goed als ongewijzigd gebleven en aangevuld met nieuwe recepten.

Het nieuwe boek is na een jaar van samen koken, samen verzinnen en samenwerken nu echt klaar. De recepten in het nieuwe boek zijn samengesteld met inbreng van buurtbewoners. Het bevat veel recepten uit de verschillende culturen die Den Haag kent.

Reageer op dit artikel