nieuws

Tweelingbroer Thérèse Boer leert gasten cruiseschip koken

Restaurant

Ronald Tausch, chef-kok van kookschool Librije’s Atelier en de tweelingbroer van Thérèse Boer, reist op 3 juli mee met het cruiseschip ms Rotterdam. Tijdens de negendaagse cruise geeft Tausch kookworkshops en kookdemonstraties voor de gasten aan boord.

Tweelingbroer Thérèse Boer leert gasten cruiseschip koken

Ronald Tausch stapt op de boot voor de kookworkshops omdat zijn zwager, driesterrenchef Jonnie Boer, sinds eind vorig jaar deel uitmaakt van de ‘Culinary Council’ van de Holland America Line (HAL).

De ‘Klassieke Overtocht’ (zoals de cruise heet waarbij Tausch meevaart) is een 9-daagse cruise die in Rotterdam begint en via Southampton (Londen) naar New York voert. Aan boord is een zogenaamd Culinary Arts Center. Een showkeuken op zee, waar tijdens de cruise kookdemonstraties, proeverijen en kooklessen voor passagiers plaatsvinden. Het Culinary Arts Center is als een theater ingericht, met twee grote plasma-schermen en een ruim kook- en demonstratie gedeelte.

Ronald Tausch

Ronald Tausch werkte in verschillende bekende restaurants in Nederland, waaronder Restaurant Linnen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam en De Swaen in Oisterwijk. Chefkok Cas Spijkers was een belangrijke mentor voor Tausch in het begin van zijn carrière. In mei 2010 kwam hij naar Librije’s Atelier.