nieuws

André Gerrits koopt ’t Amsterdammertje* van HME

Restaurant

André Gerrits en zijn echtgenoot Geneviève Paulina hebben restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht gekocht van de HME Group. Daarnaast meldt Gerrits de komst van een nieuwe sommelier: Jouke de Bruin, voormalig eigenaar van Kok & de Bruin in Tricht.

André Gerrits koopt ’t Amsterdammertje* van HME

‘Hoewel we ons restaurant ’t Amsterdammertje al sinds de start in 2008 bijna zelfstandig runden, zijn we nu ook op papier de eigenaar,’ zegt Gerrits tegen Misset Horeca.

‘We wilden heel graag zelfstandig ondernemer worden. Zelf de rekeningen betalen.’ Sterchef Gerrits (33) benadrukt dat er absoluut geen sprake is van onenigheid met de HME Group of Ron Blaauw, culinair directeur van HME én leermeester van Gerrits. ‘We wilden het graag kopen en hebben die kans gekregen van HME.’ Een verkoopbedrag wil Gerrits niet noemen. Het ondernemerspaar wordt op financieel gebied bijgestaan door de vader van Gerrits die accountant is.

André Gerrits voorziet geen wijzigingen in de filosofie van ’t Amsterdammertje. ‘Voor een acceptabele prijs eten op sterniveau blijft ons motto.’ Een driegangenmenu kost bij ’t Amsterdammertje 39,50 euro, vijf gangen 62,50 euro. Met het interieur van de zaak heeft Gerrits wel plannen. ‘We willen graag verbouwen om onze routing te verbeteren. Maar dat zijn nog maar plannen.’ ’t Amsterdammertje blijft aangesloten bij JRE.

Sommelier

De chef-kok meldt naast de overname ook de komst van een nieuwe sommelier, Jouke de Bruin, afkomstig van JRE-restaurant Kok & de Bruin in Tricht. De Bruin sloot zijn restaurant in maart van dit jaar vanwege tegenvallende gastaantallen door de recessie.

Reageer op dit artikel