nieuws

Thee in een wijnglas houdt de smaak beter vast

Restaurant

Thee in een wijnglas houdt de smaak beter vast dankzij het taps toelopende glas. Vinologisch kok Robèrt Verweij is voorstander van het serveren van thee in een wijnglas. ‘Het is ook een manier om meerwaarde te geven aan het product en het drinkt prettiger.

Thee in een wijnglas houdt de smaak beter vast

‘Als je thee proeft (en ruikt), is het fijn om de thee te ‘walsen’ in het glas, net zoals je dat doet bij wijn.’ Volgens vinologisch kok Robèrt Verweij komen de aroma’s dan meer naar boven dan in de standaard theeglazen, die vaak een dikke rand hebben. ‘Het houdt de smaak beter vast dankzij het taps toelopende glas.’

Bovendien geeft presentatie in een wijnglas meerwaarde aan het product. Verweij: ‘Bijvoorbeeld als je een prachtige thee hebt van tien jaar gerijpt die je met Spa Blauw hebt gezet, ziet dat er gaaf uit in een wijnglas. En je ziet ook dat een thee die is gezet met zacht water, mooier van kleur is en fonkelt.’

Robert Verweij is voormalig televisiekok van RTL. Hij was onder andere te zien bij Life & Cooking en 4ME. Tegenwoordig noemt hij zichzelf vinologisch kok en is hij eigenaar van TeesT. Met dat bedrijf coördineert hij een theeopleiding: de Dilmah School of Tea in Nederland. Met deze school geeft hij samen met theesommelier Robert Schinkel een stoomcursus thee in één dag.

Verweij doet zijn uitspraken in een interview met Misset Horeca. Het volledige interview is te lezen in Misset Extra Koffie & Thee van vrijdag 25 mei 2012.

Reageer op dit artikel