nieuws

Greveling: ‘Geen rol meer bij Chalet Royal

Restaurant

Gerrit Greveling speelt geen enkele rol meer bij Chalet Royal, wanneer het restaurant in Den Bosch in het najaar van 2013 opengaat onder culinaire leiding van Edwin Kats. Greveling behield na de sluiting van het restaurant in juli 2011 de naam Chalet Royal, maar heeft daar nu afstand van gedaan.

Greveling: ‘Geen rol meer bij Chalet Royal

‘De naam heb ik achtergelaten. Het hoort bij het pand. Ik heb te veel nieuwe projecten om alles aan te houden’, aldus Greveling.

Na de sluiting van Chalet Royal in juli 2011 was Greveling enige tijd bezig met het zoeken naar een ander pand. ‘Ik dacht een doorstart te maken in het Kruithuis in Den Bosch. Maar door de economische omstandigheden kreeg ik geen haast’.

Deze week heeft Edwin Kats zijn handtekening gezet onder een contract met de pandeigenaren van Chalet Royal. Kats is de nieuwe exploitant en start na een grote verbouwing in het najaar van 2013 met zijn restaurant.

Het nieuwe Chalet Royal wordt volgens eigen zeggen een state of the art restaurant dat zeven dagen per week open is. Het gebouw krijgt twee suites en negen kamers. Edwin Kats was tot 2008 chef-kok bij La Rive in het Amstel Hotel . Daarna vertrok hij naar het buitenland.