nieuws

Droste’s Duurzaam Restaurant van het Jaar GaultMillau 2013

Restaurant

De Duurzaamheidsaward 2013 van GaultMillau is gewonnen door Droste’s dineren en logeren in Tubbergen. Eigenaar Harald Droste mocht de bijbehorende award maandag 29 oktober in ontvangst nemen tijdens de nacht van GaultMillau 2013 in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Droste’s Duurzaam Restaurant van het Jaar GaultMillau 2013

‘Een serieuze ontwikkeling naar duurzaamheid is een must’, startte GaultMillau Nederland-directeur Jan van Lissum het juryrapport. ‘In dit bedrijf wijnen die – deels – afkomstig zijn uit de regio, geen vissoorten in nood op de kaart en groenten van dichtbij. Bovendien heeft de ondernemer de ambitie om binnen afzienbare tijd een green key te halen.’

‘Smaak is blijkbaar duurzaam’

‘Wij zijn niet begonnen met duurzaamheid, maar met smaak’, reageerde eigenaar Harald Droste op  het podium. Blijkbaar kom je dan uit bij duurzaamheid. Wij komen uit Twente, en dat is een heel eind naar Maastricht. We waren dan ook blij met de oplaadpaal voor elektrische auto’s in Roermond’, zo maakte de ondernemer een kwinkslag naar duurzaamheid.

Meer zand in de producten

Op de vraag of het bewerkerlijker is om op deze manier te koken, antwoordde chef-kok Hans ter Huurne: ‘Er zit meer zand in de producten. Bovendien werken we veel met incourante delen. Deze prijs is een blijk van waardering dat we op de goede weg zijn.’

Het Duurzaam Restaurant van het Jaar komt tot stand in nauwe samenwerking met Varkens in Nood, Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu.

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Reageer op dit artikel