nieuws

Gerrit Greveling stopt als Alliance voorzitter

Restaurant

Gerrit Greveling stopt als voorzitter van de Alliance Gastronomique. Greveling, voormalig patron cuisinier van sterrestaurant Chalet Royal in Den Bosch, legt begin december de voorzittershamer neer.

Gerrit Greveling stopt als Alliance voorzitter

Wie Gerrit Greveling gaat opvolgen als voorzitter van het culinaire verbond Alliance Gastronomique is nog niet bekend. Drie december is de jaarvergadering bij Cordial in Oss en daar wordt de nieuwe voorzitter gepresenteerd.

Reden voor het vertrek van Greveling is het verstrijken van zijn ambtstermijn van drie jaar. ‘Ik heb 33 jaar Alliance gedaan. Ik ga de club met een gerust hart verlaten,’ zegt Greveling tegen Misset Horeca. Greveling doelt hiermee op het nieuwe Alliance Bureau dat van Nuenen naar Amsterdam is verhuisd en nu wordt gerund door Judith ter Stege (voormalig Nespresso).

Andere verandering die in is gegaan onder de leiding van Greveling is de komst van Henk Borst die de sponsoring en marketing op zich heeft genomen voor de Alliance. ‘We hebben een nieuw concept voor sponsoren en dat zet Borst voor ons in de markt. Hij is niet zoals de Telegraaf schrijft op 25 oktober, de nieuwe directeur van de Alliance.’ Onder meer Heineken is een nieuwe sponsor van de Alliance, net als Mercedes.

Statutair had Greveling sinds zijn vertrek bij Chalet Royal al geen voorzitter meer mogen zijn. Hij mocht zijn ambtstermijn echter toch volmaken.

Reageer op dit artikel