nieuws

Paul van de Bunt Chef van het Jaar GaultMillau 2013

Restaurant

Paul van de Bunt van restaurant De Leuf in Ubachsberg is maandag 29 oktober door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar voor 2013. ‘Dat ik dit nog mee mag maken’, sprak de chef, die vorig jaar zijn 35-jarig jubileum vierde, trots op het podium van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Paul van de Bunt Chef van het Jaar GaultMillau 2013

‘Onafhankelijkheid is een groot goed’, begon GaultMillau Nederland-directeur Jan van Lissum het juryrapport over Chef van het Jaar Paul van de Bunt. ‘Dat doet hij met verve, ver buiten de Randstad. Hij kent de trends, reist veel door Europa en verwerkt zijn eigen technieken in de gerechten.’

‘De Chef van het Jaar is eerlijk naar zichzelf. Routine bestaat volgens hem niet en hij zit vol initiatief’, vervolgde Van Lissum. ‘En hij is bijzonder eigenwijs, heel eigenwijs zelfs. Gelukkig weet hij dat zelf ook.’

‘Chefs zijn lastige stuiterballen’

Van de Bunt was vooral verrast dat hij dit nog mee mocht maken. Hij dankte zijn vrouw Sandra, ‘die recht achter me staat, ook in tijden dat het minder gaat. Wil je tot grote hoogten stijgen, dan heb je zo’n partner nodig, en ook een team dat ervoor wil gaan. Wij chefs zijn lastige stuiterballen.’

De nieuwe Chef van het Jaar kreeg de prijs uit handen van zijn voorganger Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht. Reuten keek met veel plezier terug op het afgelopen jaar. ‘De prijs heeft me heel veel plezier gebracht, het was helemaal geweldig tussen al die mannen.’

Reuten en Van de Bunt benadrukten op het podium de pracht van hun vak. ‘Boeiend en prachtig. Een advies aan iedereen: ga ervoor!’

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Reageer op dit artikel