nieuws

Jumbo lanceert restaurant in supermarkt

Restaurant

Jumbo lanceert een nieuw concept: Jumbo Foodmarkt. Met dit nieuwe concept gaat de supermarktketen nu openlijk de strijd aan met partijen in de foodservice. In de nieuwe vestiging in Breda komt een zogeheten Foodmarkt Café. Het gaat om een restaurant in de winkel waar consumenten maaltijden kunnen eten of producten kunnen proeven die in de winkel door koks worden bereidt.

Jumbo lanceert restaurant in supermarkt

Jumbo opent op 27 maart zijn eerste Foodmarkt naast het NAC-stadion in Breda. Dat meldt Distrifood op haar site.

‘We doen in Breda geen concessies aan de formule. We hebben bij verschillende andere ketens of aanbieders in de markt gekeken naar hun prijsniveau. Ja, ook naar McDonald’s of de lokale visboer.  Op grond daarvan denken wij de prijsconcurrentie aan te kunnen. Ons credo in deze winkel is dat de producten voor iedereen in de samenleving toegankelijk moeten zijn’, zegt directeur formule en marketing Colette Cloosterman-Van Eerd in een interview met Distrifood.

Café

De grootschalige supermarkt die Jumbo komende maand in Breda opent, krijgt onder meer een Foodmarkt Café. Het gaat om een restaurant in de winkel waar consumenten maaltijden of producten kunnen eten die in de winkel door koks zijn bereid. Het is voor het eerst dat in Nederland op die wijze en op dergelijke schaal in een supermarkt kan worden gegeten.

Bereiden

De winkel is volgens Cloosterman-Van Eerd “meer dan een supermarkt”. ‘Je gaat naar een supermarkt om producten te halen die je thuis zelf gaat bereiden. Dit is geen supermarkt, maar een Foodmarkt. Dat betekent dat je de producten deels of compleet kunt laten bereiden in de winkel. Maaltijden kunnen bijvoorbeeld gegeten worden in het Foodmarkt Café. Het is iets wat niet eerder in Nederland is vertoond. Het is geen AH XL, het is geen Sligro, het is echt iets nieuws. Het is een droom van de familie die uitkomt.’

Meer vestigingen

Jumbo denkt op termijn meerdere Foodmarkten en Foodmarkt Café’s in Nederland te kunnen openen. Het bedrijf wil echter geen concrete aantallen noemen. In totaal gaan er in Breda 415 mensen aan de slag. Er zullen dertig tot veertig mensen koken voor de klanten. Jumbo verwacht dertig tot vijftigduizend klanten per week. De winkel heeft duizend parkeerplaatsen. Ook komt er een speciaal Foodmarkt magazine.

Reageer op dit artikel