Gasten van toprestaurant Noma ziek

Gasten van toprestaurant Noma ziek

Tientallen mensen hebben een bezoekje aan Noma, gezien als 's werelds beste restaurant, moeten bekopen met diarree en andere ziekteverschijnselen, zoals braken. De inspectiedienst van de Deense Voedsel- en Warenautoriteit heeft daarop ernstige tekortkomingen geconstateerd bij het topetablissement.

‘Er zijn ziekteverschijnselen vastgesteld bij 63 van de 78 personen uit twaalf groepen.Tegelijkertijd was er sprake van ziekte onder het personeel dat omging met voedsel’, citeert de krant Politiken vrijdag uit het inspectierapport.

De bedrijfsleiding zou ook na mailtjes van zieke gasten en personeelsleden niets hebben gedaan, waarop de inspectie werd ingeschakeld.

Noma heeft volgens de inspectie onvoldoende gedaan om de keuken te ontsmetten. Ook constateerde de dienst dat er structurele tekortkomingen zijn. Keukenpersoneel zou bijvoorbeeld de handen niet met warm water kunnen wassen.

Het restaurant in Kopenhagen is drie jaar op rij door het toonaangevende culinaire tijdschrift Restaurant Magazines uitgeroepen tot beste van de wereld. De zaak van chef René Redzepi heeft twee Michelinsterren.

Bekijk hier de laatste vier controles bij Noma.

Bron: ANP