nieuws

Toekomst Sonoy* in Poldertoren onzeker

Restaurant

Het college van B&W van de gemeente Noordoostpolder wil de Poldertoren, waarin sterrestaurant Sonoy is gevestigd, slechts als monument behouden. Als de gemeenteraad hiermee instemt, verdwijnt Sonoy uit de voormalige watertoren.

Toekomst Sonoy* in Poldertoren onzeker

Dat laat de gemeente weten in een persbericht. Gisteren was er een persconferentie waarin de gemeente haar standpunt heeft toegelicht, laat Paul van Staveren, eigenaar van Sonoy, weten.

Feit is dat ergens eind april, wanneer de gemeenteraad stemt over het voorstel van het college om te stoppen met de exploitatie van de Poldertoren, meer bekend wordt over de toekomst van Sonoy.

Als de raad instemt met het voorstel, dan sluit het rerstaurant medio juli de deuren. Stemt de raad niet in met het voorstel, dan zal Sonoy het bestaande huurcontract van tien jaar uitdienen en zal de gemeente bouwkundige ingrepen moeten doen.

Van Staveren laat weten dat het onjuist is dat het geen gasten kan ontvangen vanwege lekkage, zoals persbureau ANP gisteren meldde. De sterchef zegt niet te weten wat te doen wanneer het restaurant daadwerkelijk in juli de deuren moet sluiten.

Restaurant Sonoy verhuisde vier jaar geleden van Blokzijl naar Emmeloord. Van Staveren koos voor Emmeloord omdat hij minder afhankelijk wilde zijn van de grillen van toeristenstromen in Blokzijl.