nieuws

Claudia Brevet: ‘Voelt beetje als winnen Olympische Spelen

Restaurant

Het voelt een beetje als het winnen van de Olympische Spelen’, reageert Claudia Brevet een dag nadat zij en haar man Jannis hoorden dat ze de top 100 van Lekker 2014 aanvoeren. ‘Dit is natuurlijk geweldig, al dringt het eigenlijk nog niet helemaal door.

Claudia Brevet: ‘Voelt beetje als winnen Olympische Spelen

Na negen jaar Oud Sluis in Sluis was duidelijk dat de Lekker-top 100 van 2014 een nieuwe nummer 1 zou krijgen. Sergio Herman kondigde eerder dit jaar namelijk aan in december te gaan stoppen met de exploitatie van het Zeeuwse driesterrenrestaurant.

Zeeland blijft 1

Het stokje wordt overgenomen door Inter Scaldes in Kruiningen. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet was in de lijst voor 2013 de nummer 2. Dit betekent dat een Zeeuwse eetgelegenheid de ranglijst van de culinaire gids blijft aanvoeren.

‘We waren vorig jaar al zo blij met onze stijging van plaats 4 naar plek 2′, aldus Claudia. ‘Daarvan hebben we ook echt kunnen profiteren. We kregen van onze gasten ook heel veel positieve feedback op die notering.’

Nieuwe nummer 1

Ook Claudia en Jannis wisten dat de lijst voor 2014 een nieuwe nummer 1 zou hebben. Claudia: ‘Als je dan op twee staat in de lijst voor 2013, dan weet je dat je zou kunnen terechtkomen op plek één. Ja, die gedachte is wel eens door mijn hoofd geschoten.’

Teamprestatie

‘Maar vervolgens komt het besef dat de restaurants in de top wel heel erg aan elkaar zijn gewaagd en dat je dus ook zomaar kunt dalen’, vervolgt Claudia. ‘Ik ben zo blij voor onze medewerkers, dit is echt een prestatie van een team vol met ambities.’

Nieuw interieur restaurant

Inter Scaldes werd recent volledig vernieuwd. ‘Het restaurant is strakker ingericht en sluit daarmee beter aan op onze persoonlijke smaak’, zo liet het ondernemerspaar destijds weten.

Misset Horeca maakt een videoreportage van het resultaat en sprak met Jannis Brevet. Zoon Niels Brevet maakte foto’s voor Misset Horeca. Dat resultaat is hier te bekijken.

Reageer op dit artikel