nieuws

Paul Fagel en Joop Braakhekke kandidaten Fijnste Franse Restaurant

Restaurant

Het magazine Leven in Frankrijk heeft de tien genomineerde restaurants bekend gemaakt die kans maken op de titel Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Onder meer Het Arsenaal van Paul Fagel en Le Garage van Joop Braakhekke maken kans op deze titel. Naast hen strijden nog acht topzaken om deze titel.

Paul Fagel en Joop Braakhekke kandidaten Fijnste Franse Restaurant

‘We zijn niet op zoek naar de topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk,’ zegt hoofdredacteur Jo Simons. De jury die de tien genomineerden heeft vastgesteld, bestaat onder meer uit Alain Caron. Het is nu aan het publiek om te stemmen.

De winnaar van de wedstrijd wordt in september bekendgemaakt. Dit restaurant krijgt naast de award een reportage in het magazine Leven in Frankrijk. In 2012 won Restaurant-Brasserie Boas in Deventer. Vorig jaar ging de titel naar Amsterdan, naar Christophe’ .

De tien genomineerden:
✽ Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
✽ Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
✽ Bistrot Neuf (Amsterdam)
✽ Brasserie Pierre (Rotterdam)
✽ De Eetkamer (Venray)
✽ Le Garage (Amsterdam)
✽ Le Hollandais (Amsterdam)
✽ L’invité Le Restaurant (Amsterdam)
✽ Le Petit Bistro (Amsterdam)
✽ Restaurant Vanille (Eijsden)