nieuws

Dick Middelweerd over Lekker 2015 ‘slechte verliezer wil ik niet zijn

Restaurant

Dick Middelweerd zakt met zijn tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre zes plaatsen in de nieuwe Lekker gids voor 2015. Hij gaat van 24 naar 30 en staat daarmee tussen de grootste dalers van de gids. ‘Ik ben er niet blij mee. Maar ik zou een heel slechte verliezer zijn als ik nu commentaar op Lekker zou geven.

Dick Middelweerd over Lekker 2015 ‘slechte verliezer wil ik niet zijn

Patron-cuisinier van De Treeswijkhoeve, Dick Middelweerd, tegen Misset Horeca: ‘Het hoort er bij, al is het zuur om te verliezen als je dag en nacht voor je zaak bezig bent. Maar dat is iedereen die op ons niveau opereert. Wij hebben met De Treeswijkhoeve zeven jaar kunnen juichen. Nu ben ik een verliezer. Het hoort er bij, Leuk is anders natuurlijk. Zeker omdat het steeds zo goed ging.’

Zes plaatsen is fors in Lekker

‘Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de beoordeling. Die kan voor ons een extra stimulans zijn om te verbeteren. Maar het blijft dat zes plaatsen zakken fors is. En ik ben een streber, dus leuk vind ik het echt niet. Aan de andere kant: ik ben 51, ik weet wat ik kan en waar onze zaak staat; ik lig er niet wakker van. We zakken, maar behoren nog steeds tot de top van Nederland.’

‘Feit blijft dat Lekker de moeilijkste ranglijst van Nederland is. Zeker in de huidige markt met alle veranderende concepten. Gault Millau geeft punten en meerdere restaurant krijgen 17 punten. Bij Lekker kan er maar een restaurant op plaats 24 staan. Maar ik wil niet afgunstig overkomen en ik gun al mijn collega’s hun posities. Zoals ik al zei: ik zou een slechte verliezer zijn als ik nu zou afgeven op het blad. Verliezen hoort bij ons vak. Maar voor mij blijft de mening van de gast het belangrijkste.’

Reageer op dit artikel