nieuws

Chalet Suisse in Rotterdam te koop

Restaurant

Chalet Suisse in Rotterdam staat in de verkoop. Het befaamde horecabedrijf nabij de Euromast zoekt een nieuwe eigenaar. Vooralsnog hebben geen lokale overnamekandidaten zich gemeld.

Chalet Suisse in Rotterdam te koop

Chalet Suisse werd in 1938 gebouwd voor de wereldexpo in Luzern in Zwitserland en in 1955 in zijn geheel verhuisd naar Rotterdam. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw kwam ‘tout’ Rotterdam vaak eten in het restaurant.

De laatste jaren stond Chalet Suisse onder leiding van verschillende horecaondernemers. Geen van hen slaagde erin het restaurant weer tot grote hoogte te stuwen. Met als gevolg dat het roemruchte restaurant weer te koop staat.

Makelaar Leslie de Ruiter laat in De Telegraaf weten dat de laatste mislukte exploitaties vooral ligt in het feit dat het merendeel van de ondernemers hobbyist was. De Ruiter hoopt dat Chalet Suisse in Rotterdamse handen blijft, maar vooralsnog hebben zich geen kopers uit de havenstad gemeld.

Reageer op dit artikel