nieuws

KHN mengt zich in recensie-discussie

Restaurant

Horecaondernemers worden soms onder druk gezet door gasten die dreigen een negatieve of valse recensie te plaatsen als ze geen korting krijgen of een flesje wijn voor thuis. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft hierover verschillende klachten ontvangen en gaat zich mengen in de discussie.

KHN mengt zich in recensie-discussie

Het gaat volgens de brancheorganisatie slechts om ‘incidenten’. Maar KHN zegt hierover wel in gesprek te gaan met vergelijkingssites. Eerst met het populaire Iens en daarna ook met sites als Zoover, Couverts, BonChef.nl, Eet.nu en Smulweb.

Er is alleen een kwaliteitsslag in de betrouwbaarheid nodig, stelt een woordvoerder van KHN. Het is nu op veel sites bijvoorbeeld mogelijk om een review te plaatsen als je niet eens in het restaurant hebt gegeten.

Het gebeurt nu wel dat berichten op vergelijkingssites worden verwijderd omdat er bijvoorbeeld in gescholden wordt. Maar volgens de branche is dat niet genoeg.

KHN wil ook dat recensies niet meer anoniem op het net kunnen komen. Verder zouden berichten, ouder dan twaalf maanden verwijderd moeten worden omdat die geen goed beeld van een bepaalde horecazaak meer zouden geven.

Reageer op dit artikel