nieuws

Hollandse mosselweek moet Duitse gasten verleiden

Restaurant

Van 12 tot en met 18 oktober 2015 vindt de tweede editie van de Hollandse mosselweek plaats in Duitsland. Tijdens deze week staan Zeeland en de Zeeuwse mosselen centraal in onder andere Keulen en Frankfurt.

Hollandse mosselweek moet Duitse gasten verleiden
van links naar rechts: Helma Wegdam van VVV Zeeland, Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau, Mario Kotaska, Duitse chef-kok en Anouk Susan, NBTC Duitsland

Dit jaar wordt de Duitse chef Mario Kotaska het gezicht van de campagne. Het doel is om de bekendheid en de consumptie van de Zeeuwse mosselen in Duitsland te vergroten en tegelijkertijd om meer Duitse gasten te verleiden een bezoek aan de Zeeuwse kust te brengen.

Mosselweek

‘De eerste editie van de mosselweek was een succes. De activiteiten werden goed ontvangen en er was veel persaandacht wat zorgde voor goede publiciteit van Zeeuwse mosselen en Zeeland in Duitsland’, aldus de organisatie. Mede daardoor hebben de initiatiefnemers -Het Nederlands Mosselbureau, VVV Zeeland en NBTC Holland Marketing- besloten de campagne dit jaar te herhalen. De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de internationale marketing van Nederland. In 2014 bezochten ruim 1,4 miljoen Duitse vakantiegangers de Nederlandse kust.

Reageer op dit artikel