Utrechtse chef-kok gewond in Parijs

Utrechtse chef-kok gewond in Parijs

Chef-kok Rik de Jonge, werkzaam bij restaurant Madeleine aan 't Wed in Utrecht, is vrijdagavond 13 november gewond geraakt bij een van de terroristische aanslagen in Parijs.Hij was in de stad met onder meer Joris Visser van Pickles. Visser is lichamelijk ongedeerd.

De Jonge (36) is door kogels geraakt in zijn been en kreeg een schampschot in zijn borst. Hij ligt in een Parijs ziekenhuis en maakt het goed.

Chef Rik de Jonge zat vrijdagavond met drie vrienden uit de Utrechtse horeca op een terras van een restaurant in het centrum van Parijs toen een man met een automatisch geweer het vuur opende op de bezoekers.

De Jonge werd daarbij geraakt, de overige drie Nederlanders bleven ongedeerd. In het gezelschap bevond zich ook de horeca-ondernemer Joris Visser, onder meer eigenaar van het hamburgerrestaurant Pickles aan de Drieharingstraat in Utrecht en Pickles op de Pier in Scheveningen.

De Jonge is buiten levensgevaar. Hij heeft in het ziekenhuis bezoek gehad van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk.

In Utrecht is de Domtoren blauw-wit-rood verlicht. Dit gebeurde afgelopen weekend bij meer bekende gebouwen en attracties. Zo kreeg ook het Paleis op de dam de kleuren van de Franse vlag.