nieuws

Ook Almere wil foodhal

Restaurant

Ook in Almere zijn er plannen om een Foodvillage te realiseren. Ondernemer Rajshree Bikha wil binnen een half jaar van start gaan. Ze zoekt nog horecaondernemers die willen participeren in Foodvillage Almere.

Ook Almere wil foodhal

Na Amsterdam en Rotterdam volgen steeds meer steden met hun eigen foodhal. Amersfoort, Deventer, Eindhoven en Den Bosch hebben hun plannen al onthuld of zelfs al definitief gestart.

Rajshree Bikha wil een Foodvillage starten in het voormalige pand van de keten Piet Kerkhof in het centrum van Almere.

Ze is op zoek naar Almeerders die in het pand een kleine eetgelegenheid willen beginnen. Gasten kunnen dan eten en drinken op een centraal plein in de hal.

‘Ik hoop binnen een half jaar van start te kunnen gaan. Almere heeft een mooi centrum en dit is er nog niet. Het is in mijn ogen dus een aanvulling en ik denk dat de locatie er perfect voor is. Het is een behoorlijk groot pand, dat ruimte heeft voor zeker twintig kleinere eettentjes.’

Eerder meldden lokale media dat ondernemers voor een start in Foodvillage minimaal €50.000 zouden moeten meenemen. ‘Dit klopt niet,’ zegt Bikha. ‘We zijn nog in onderhandeling over het huurcontract. De prijs per vierkante meter is nog niet bekend. Dus laat je hierdoor niet afschrikken.’

Reageer op dit artikel