nieuws

Eerste virtual reality restaurant in Nederland

Restaurant 501

In restaurant WT Urban Café & Kitchen in Utrecht vindt op 23 mei de eerste virtual reality restaurant avond in Nederland plaats. Met een speciaal menu gekoppeld aan verschillende virtual reality ervaringen wordt een bijzondere avond gecreëerd.

Eerste virtual reality restaurant in Nederland

Initiatiefneemster Linde Verbaas van Virtual Reality Film Production VR Owl ging op zoek naar een manier om gasten te informeren over hoe een gerecht tot stand kwam en waar het product vandaan kwam. Door het toevoegen van een extra zintuiglijke beleving wil VR Owl de culinaire liefhebber op een vernieuwende manier kennis laten opdoen over de gerechten en zo smaakbelevenis beïnvloeden.

Project

Het project is een samenwerking tussen Verbaas, Wes Schreutelkamp en Joost Bergensteijn van WT Urban Café & Kitchen. Laatstgenoemde heeft speciaal voor deze avond een menu opgesteld dat past bij de Virtual Reality belevingen. Zesentwintig gasten  gaan de aller eerste Virtual
Reality restaurant avond beleven met culinaire en technische hoogstandjes.

Reageer op dit artikel