nieuws

Nieuw bedrijf voor oprichters Foodhallen

Restaurant 1385

De grondleggers van De Foodhallen in Amsterdam, het viertal Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad hebben een nieuw horecabedrijf geopend op het Bellamyplein in Amsterdam. Het gaat om de Kanarie Club.

Nieuw bedrijf voor oprichters Foodhallen

De Kanarie Club bevindt zich in Amsterdam, Oud West, in dezelfde voormalige tramremise als de Foodhallen. ‘Een vogelvrij horecaconcept met een vernieuwde kijk op de balans tussen werken, eten en drinken’ noemen ze het zelf. De Kanarie Club vervangt twee voormalige bedrijven; Halte 3 en Meat West

De Kanarie Club maakt het mogelijk om werktijd en vrije uurtjes écht te combineren. Ze starten met het ontbijt en gaan door tot laat in de avond. Op het menu, te beginnen met de ochtend: Eggs Benedict, boerenyoghurt of wentelteefjes van suikerbrood. Voor de lunch: een rib-eye sandwich, een veggie burger of spicy beef salad. Op de dinerkaart gerechten als kalfswang met ponzu tot octopus met chorizo en na peer clafoutis/chai tea crumble. De gerechten zijn te combineren tot een 3, 4 of 5 gangen menu.

kanarie club

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook bied de Kanarie Club diverse bar bites zoals sardientjes met Hollandaise saus of Japanse pannenkoekjes. Op donderdag, vrijdag en zaterdag schenkt Kanarie Club een kleurrijk aanbod aan cocktails met een wisselende DJ line-up.

poolbar

(de poolbar op de vide)

Kanarie Club laat zich inspireren door het verleden van het gebouw als tramremise en kraakpand. Studio Modijefsky (The Roast Room, Bar Botanique en Holy Smoke) geeft die geschiedenis vorm in een nieuwe look met veel licht hout, beton en bakstenen.

Het interieur van Kanarie Club is net zo open als het concept dat erin huist. In een imposante ruimte blijven alle verschillende karakters van Kanarie Club verbonden: bar, restaurant, lounge, werkplek. Het absolute middelpunt is de centrale bar met een stalen boog-constructie; een verwijzing naar de oorspronkelijk tram-functie van het pand. Naast deze shared space creëert Kanarie Club op de eerste verdieping verschillende meetingruimtes voor privé-besprekingen. Afzonderlijke werkplekken zijn voorzien van stopcontacten.

Reageer op dit artikel