nieuws

Nieuwe zaak voor Belgische driesterrenchef

Restaurant 1497

De Belgische driesterrenchef Geert van Hecke die eind september de deuren sloot van De Karmeliet*** in Brugge heeft een nieuwe zaak geopend: Zet’joe. Eveneens in Brugge.

Nieuwe zaak voor Belgische driesterrenchef

Zet’joe telt 26 couverts en is daarmee aanzienlijk kleiner dan De Karmeliet. Er staan vier chefs in de keuken en drie in het restaurant.

Sommige gerechten van De Karmeliet staan ook bij Zet’joe op de kaart, zoals ‘Brugge die Scone’ en ‘Le plat pays’. ‘De invulling ervan is wel een beetje anders. Eigenlijk hoeven onze klanten niet zoveel wijzigingen te verwachten’, zegt top-chef Van Hecke in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

‘De menu’s zijn een beetje kleiner, maar we werken nog altijd met dezelfde leveranciers. De topproducten uit De Karmeliet komen hier terug. De prijzen zijn dan ook niet zo goedkoop. Voor het kleinste menu betaal je 75 euro, voor het uitgebreide menu is dat 125 euro.’ Eind september sloot De Karmeliet haar deuren. 

Michelin

Over een mogelijke ster voor zijn nieuwste restaurant is Van Hecke openlijk. Hij zou het niet erg vinden om weer in de rode gids te staan. ‘Let wel, het behalen van een of meer sterren is geen streefdoel meer. Voor de meer laagdrempelige zaak die Zet’joe zal zijn, zullen drie sterren sowieso al uit den boze zijn. Maar als de zaak een ster krijgt, zullen we dat natuurlijk wel weten te appreciëren.’

Geert Karmeliet heeft naast Zet’joe ook nog bistro Refter in België.

MEER OVER MICHELIN

 

Reageer op dit artikel