nieuws

HorecaHero: e-learning voor startend personeel

Restaurant 2185

De start-up HorecaHero komt met online trainingen voor medewerkers in de bediening. ‘Toegankelijk en betaalbaar’ zeggen de initiatiefnemers er zelf over.

HorecaHero: e-learning voor startend personeel

HorecaHero biedt voorlopig de modules en toetsen Sterke dranken, Bierkennis, Wijnkennis, Bediening en Gastvrijheid aan. Het pakket wordt elke twee maanden aangevuld.

Onkundig horecapersoneel staat met stip op nummer 1 in de lijst van ergernissen van gasten. Terwijl er jaarlijks 48.000 mensen – voornamelijk studenten – de horeca ingaan zonder enige relevante ervaring of voorkennis, aldus Jochem Verheul, oprichter van HorecaHero.

Verheul: ‘Leidinggevenden in horecazaken zijn druk en daardoor schiet het scholen van nieuw personeel er vaak bij in. Met HorecaHero hebben wij een betaalbare bibliotheek gecreëerd van online trainingen voor horecamedewerkers uit het lage- en middensegment. Ondernemers kunnen zo in de kennis van hun medewerkers investeren en werken aan hun talenten en ontwikkeling. Het is immers zonde dat ondernemers investeren in hét beste koffiezetapparaat of dé mooiste bar, terwijl de mensen die bepalen of een gast wel of niet terugkomt – je medewerkers – worden vergeten.’

Lees ook:
Online Biertraining van AB Inbev

HorecaHero richt zich op de doelgroep zonder scholingsverplichting, die vaak ongetraind is, maar wel in grote getale werkzaam is in de horeca. De kennis achter de trainingen kwam tot stand door input uit vakliteratuur en op basis van gesprekken met verschillende horecaondernemers.

Voor 50 euro per jaar per medewerker verkrijgen ondernemers toegang tot alle online trainingen van HorecaHero, de eindtoetsen en de voortgang van hun medewerkers. De trainingen zijn 24/7 beschikbaar.

Geen vervanging voor praktijkervaring

‘Met HorecaHero benadrukken wij dat de bediening een vak is. En net als bij alle andere vakken, horen daar bepaalde kennis en vaardigheden bij. Uiteraard zal je – om een echte HorecaHero te worden – de fijne kneepjes van het vak nog steeds op de werkvloer moeten leren. Ons e-learning programma zien we dan ook als aanvulling, niet als vervanging van praktijkervaring’, aldus Verheul.

Meer over onderwijs lezen. 

Reageer op dit artikel