nieuws

Rob van der Veeken naar De Karpendonkse Hoeve

Restaurant 8160

Chef-kok Rob van der Veeken gaat met ingang van 1 mei aan de slag bij het restaurant van Ingrid van Eeghem, De Karpendonkse Hoeve. Dit restaurant in Eindhoven is in bezit van een Michelinster. Van der Veeken verlaat voor zijn nieuwe baan Kaserne in Den Bosch.

Rob van der Veeken naar De Karpendonkse Hoeve

Rob van der Veeken zegt tegen Misset Horeca door Ingrid van Eeghem benaderd te zijn voor de baan als eerste man in de keuken van De Karpendonkse Hoeve. Later dit jaar vertrekt chef Peter Koehn en Van der Veeken gaat hem opvolgen. Rayan Bahadoer vertrekt uit Eindhoven voor een baan bij het Student Hotel.

Jaap Krabbendam – sinds augustus 2016  in het team van de Karpendonkse Hoeve – blijft in de keuken. Jaap Krabbendam werkte hiervoor vijf jaar bij restaurant Boreas in Heeze en een jaar bij de Treeswijkhoeve in Waarle.

Lees hier: Ryan Bahadoer over overstap naar The Student Hotel

Peter Koehn van de Karpendonkse Hoeve

Peter Koehn

Van der Veeken: ‘Ik start op 1 mei. Toen Ingrid me belde kon ik gewoon niet weigeren. Ik pas als chef bij dit restaurant. Fine dining in combinatie met mooie wijnen. Dat is geweldig gaaf. En daar ligt ook mijn hart. Ik zal niet roepen dat wij met de Hoeve bij de wereldtop gaan horen. Zo ben ik niet. Maar ik zou er wel wat spannender willen koken. De allure van vroeger moet terugkomen naar De Karpendonkse Hoeve, maar iets moderner. Ik houd er van om naar de gasten toe te gaan, om te weten voor wie je kookt. Maar ik ga eerst ook nog veel leren van meneer Koehn die me nog gaat inwerken.’

 Van der Veeken zegt het ontzettend naar zijn zin te hebben gehad bij Kaserne in Den Bosch. ‘Zeker. Dat doe ik nu een jaar en de zaak staat als een huis. Het is een hele brede formule, met hotel, terras, loungen en dineren. Ook een zaaltje voor besloten partijen. Ik vond het een hel mooi traject, maar ze kunnen het nu wel zonder mij. Er staat een team van in totaal 9 koks; we zijn 7 dagen per week open.’

Opvolger Kaserne is Marten Verelst

Leon IJpelaar van Kaserne laat weten dat Rob van der Veeken wordt opgevolgd door Marten Verelst (26). Verelst begint op 1 mei 2017 en werkt nu nog bij Joelia van Mario Ridder in Rotterdam. IJpelaar: ‘We vinden het heel jammer dat Rob weggaat. Hij heeft ons mooi op de kaart gezet samen met het hele team. Maar ik snap ook dat hij deze kans voor een baan bij De Karpendonkse Hoeve niet kan afslaan. Met Verelst krijgen wij een goede man terug in de keuken. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Francois Geurds. Hij werkte bij Foodlabs, maar ook bij FG, bij De Leest en bij Noma in Kopenhagen. Maar hij was nog niet eerder de eerste man in de keuken. Daar is hij nu wel klaar voor.’ Ine van de Boome blijft sous bij Kaserne.

Rob van der Veeken had zijn eigen restaurant, De Hofstee in Bladel en werkte daarvoor bij Da Vinci in Maasbracht en bij De Treeswijkhoeve in Waalre.

Reageer op dit artikel