nieuws

Restaurant serveert granola van overgebleven bierbostel

Restaurant 717

Restaurant Instock -met filialen in Den Haag, Amsterdam en Utrecht, serveert vanaf vandaag een eigen granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Met het initiatief borduurt Instock voort op haar Pieper Bier, dat het laat brouwen van aardappels die anders weggegooid zouden worden.

Restaurant serveert granola van overgebleven bierbostel

Bierbostel is het voedzame moutrestant, vol vezels en eiwitten, dat overblijft na het brouwen van bier. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. Door granola te maken van dit bierbostel, krijgt ook de reststroom van bier een goede bestemming.

Circulaire economie

Samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon heeft Instock een amandel-kaneel-honing Granola ontwikkeld met bierbostel als hoofdingrediënt.Zo wordt niets meer verspild. ‘De circulaire economie is de toekomst, wij willen graag laten zien wat voor mooie producten er nog te maken zijn van reststromen’, aldus Freke van Nimwegen van Instock.

Lees ook: Granen-reststroom Oedipus in nieuw brouwbrood

Granola vanaf vandaag verkrijgbaarGranola-Instock2

Bierbostel is van zichzelf een eiwit- en vezelrijk graanproduct. Door dit bijzondere ingrediënt bevat Instock Granola drie keer meer vezels dan de gemiddelde ontbijtgranen. Instock combineert de bierbostel met havervlokken, zaden en pitten, amandel, kaneel en zoete honing. Het is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Instock Amsterdam, Den Haag en Utrecht voor €3,50.

 

Reageer op dit artikel