nieuws

Australische topchef Dan Hunter kookt met Joris Bijdendijk in Rijks

Restaurant 1492

De Australische topchef Dan Hunter is 28 mei te gast bij restaurant Rijks. De nummer 44 van de World’s 50 Best Restaurants verzorgt dan een lunch en diner met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Birregurra, Australië.

Australische topchef Dan Hunter kookt met Joris Bijdendijk in Rijks

Hunter maakte carrière in befaamde restaurants. Zo was hij chefkok bij Mugaritz in Spanje (nummer 9 van de The World’s 50 Best Restaurants 2017). Ook leidde hij zes jaar de keuken van Dunkeld’s Royal Mail Hotel waar hij zijn eerste biologische keukenprogramma startte. Bij dit restaurant verkreeg Hunter de Three-Hat status, vergelijkbaar met het Michelinsterrensysteem.

Direct van het land eten

Dan Hunter opende restaurant Brae in 2013 op een 12 hectare omvattende biologische boerderij in Birregurra, ten zuidwesten van Dan Hunter van Brae 28 mei te gast bij Joris Bijdendijk in RijksMelbourne. Brae is een eigentijds restaurant waar gasten een interactie met de natuur ervaren en direct van het land eten. Het restaurant werkt met ‘regenerative farming techniques’ om het land constant te herstellen.

Joris Bijdendijk x Internationale topchefs

Rijks’ executive chef Joris Bijdendijk nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 waren diverse topchefs te gast, waaronder Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek), Jacques Pourcel (Jardin des Sens), André Chiang (André en Raw), Tim Raue (Tim Raue), Yotam Ottolenghi (Nopi), Nick Bril (The Jane), Virgilio Martínez (Central), Fergus Henderson (St. John) en Eelke Plasmeijer (Locavore)

Voor zowel lunch als diner zijn nog enkele tafels beschikbaar.

Reageer op dit artikel