nieuws

Restaurant van Takis Panagakis heeft nieuwe sommelier

Restaurant 1725

Restaurant Elea in Rijswijk van Takis Panagakis heeft een nieuwe sommelier. Frank Stuyfzand versterkt het team van ondernemers Takis Panagakisen Bibi Kuyp. Stuyfzand is begin augustus begonnen bij het restaurant in Rijswijk.

Restaurant van Takis Panagakis heeft nieuwe sommelier

Frank Stuyfzand werkte onder meer bij The Park in Rotterdam, Hofstede Meerzigt, De Lichtfabriek in Gouda en bij Paddle’s in Waddinxveen. Samen met de eigenaren van Elea in Rijswijk, Takis Panagakis en Bibi Kuyp, wil Stuyfzand nog meer Griekse wijnen op de kaart zetten. Takis Panagakis: ‘Frank gaat een geheel nieuwe wijnkaart introduceren met wijnen die aansluiten bij mijn kookstijl.’

Frank Stuyfzand wil bij Elea graag warmte en sfeer overbrengen naar de gasten. ‘En dat met prachtige gerechten gecombineerd met geweldige wijnen. Wat mij het meest interesseert is de gedachte achter de samenkomst van wijn en spijs. Wanneer hier goed over nagedacht is, zorgt dit voor een echte belevenis. En als gast mag je daar dan middenin zitten.’

Stuyfzand werkt sinds zijn 19e in de horeca; hij begon bij Paddle’s in Waddinxveen.

Takis Panagakis

Takis Panagakis is geboren en getogen in Griekenland,. Hier leerde hij koken met pure smaken en verse producten. Zijn geboorteland is een inspiratiebron voor restaurant Elea. Zijn Griekse achtergrond komt subtiel terug in de inrichting, de gerechten en de wijnkaart. Hij omschrijft zijn eigen zaak als een plek waar gasten terug kunnen voor ‘casual fine dining.’ Takis Panagakis chef Elea

Elea (oud-Grieks voor ‘olijf’) is de term die de Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. ‘Dit sluit aan bij mijn moderne en innovatieve kookstijl,’ zegt Panagakis. De chef-kok kijkt graag voorbij de klassieke gerechten en zorgt voor vernieuwing in de keuken en serveert gerechten met subtiele Griekse invloeden.

Takis Panagakis werd in 1982 geboren in Athene. Zijn moeder is Nederlands, zijn vader grieks. Al op jonge leeftijd werkte hij bij vooraanstaande restaurants in Griekenland. Toen hij 24 was verhuisde hij naar Nederland en zette hier zijn culinaire ontwikkeling voort als sous-chef bij Basiliek* in Harderwijk. Ook werkte hij bij het Brouwerskolkje** in Overveen, onder leiding van Moshik Roth en bij Mazie in Den Haag.

>>> Meer lezen over Takis Panagakis op Misset Horeca!

Reageer op dit artikel