nieuws

Tweede zaak voor Edwin Kats*

Restaurant 4666

Edwin Kats, eigenaar en chef-kok van sterrestaurant Noble in ‘s-Hertogenbosch, opent een tweede restaurant. Dat werd woensdagmiddag bekend gemaakt.

Tweede zaak voor Edwin Kats*

‘Het is alweer vier jaar geleden dat Edwin Kats de deuren van zijn restaurant Noble opende. Nu is het voor Edwin opnieuw tijd om zijn horizon te verbreden. Daarom opent hij een tweede zaak’, zo luidt de uitnodiging waarin staat dat op 27 september de naam van het nieuwe restaurant en het concept bekend worden gemaakt.

Een beetje speurwerk naar het adres toont de redactie van Misset Horeca een locatie in Cromvoirt, gemeente Vught waar, zo blijkt, een clubhuis van een golfbaan verder wordt uitgebreid voor wat betreft de horeca-activiteiten. De golfbaan moet een open karakter krijgen met een restaurant dat ook voor gasten van buitenaf toegankelijk is.

Michelinster voor Noble

Afgelopen jaar werden Kats en zijn team van Noble beloond voor het harde werken en kregen een Michelinster uitgereiktEdwin Kats kookte voorheen bij De Swaen waar op dat moment al een ster was, net als later bij Vermeer. En bij La Rive zette hij de teller op twee sterren. Daarover zegt hij: ‘Dat had voor mij persoonlijk veel meer impact. De ster voor Noble vind ik vooral ontzettend leuk voor het team. Voor de jonge gasten is het geweldig. Voor hen is het een mooie beloning, zelf heb ik het allemaal al eens meegemaakt. En dat bedoel ik niet arrogant.’

In september 2013 opende Edwin Kats ’s-Hertogenbosch restaurant Noble, in het pand dat voorheen het voormalig sterrestaurant Chalet Royal  van Gerrit Greveling huisvestte. Edwin Kats koos voor een andere naam, omdat het ‘anders wordt dan in het verleden’. De chef van Noble werkte in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten en laat die invloeden terugkeren op zijn menukaart. ‘Global cuisine, maar met authenticiteit op het bord, en respect voor alle culturen en stijlen in de gerechten’, zei hij eerder in een interview met Misset Horeca.