nieuws

De Loohoeve uit Drenthe maakt diner voor Haags Prinsjesfestival

Restaurant 2238

De Loohoeve uit Schoonloo (Drenthe) van Jeroen en Marleen Brouwer is dit jaar verantwoordelijk voor het diner tijdens het Haagse Prinsjesfestival. Jeroen en Marleen Brouwer koken met diverse Drentse ingrediënten en in het dessert komt Drenthe letterlijk naar voren.

De Loohoeve uit Drenthe maakt diner voor Haags Prinsjesfestival

De Drentse koks van De Loohoeve uit Schoonloo mogen ook het openingsdiner verzorgen dat elk jaar voorafgaat aan Prinsjesdag, dit jaar op donderdag 14 september in Den Haag. Prinsjesdag zelf is op dinsdag 19 september 2017.

De Loohoeve: Prinsjes-gerechten

Als voorgerecht presenteren Marleen en Jeroen Brouwer van De Loohoeve uit Schoonloo diverse gemarineerde tomaatjes. Als hoofdgerecht Boerderij-eend met diverse bereidingen van biet en het dessert heet Holland. De basis van cheese cake komt uit een mal van Holland waarin Drenthe letterlijk naar boven komt. Drentse zuring, bramen en groene thee zijn verwerkt in het dessert.  De Loohoeve is aangesloten bij de JRE. 

De Loohoeve vooraf tomaatjes

Gemarineerde tomaatjes van De Loohoeve.

In 2017 is de Provincie Drenthe de strategische partner van het Prinsjesfestival in Den Haag. Ieder jaar is een andere provincie te gast en verzorgt een programma vanuit de Prinsjesambassade. ‘Wij zijn gevraagd om namens Drenthe culinaire invulling te geven aan het grote openingsdiner op donderdag 14 september en daar zijn wij als jonge ondernemers enorm trots op,’ aldus Jeroen en Marleen over de samenwerking.

Het diner is uitsluitend voor genodigden op 14 september. Maar een soortgelijk menu staat bij vier restaurants in Den Haag op de kaart van 14 tot en met 19 september. Het gaat om Cotton Tree City, La Liguria, Schlemmer en Nieuwspoort.

Vorig jaar kookte Eric van Bochove van het Vlasbloemeken uit Koewacht het Prinjesdiner met toen veel aandacht voor Zeeland.

Lees hieronder een interview dat Misset Horeca in de zomer van 2017 had met Marleen en Jeroen van De Loohoeve 

 

De Loohoeve, eend en diverse bereidingen van biet

Eend en diverse bereidingen van biet van De Loohoeve

Jeroen en Marleen Brouwer: ‘We gaan voor Michelinster voor De Loohoeve’

Drentse krachtpatsers zijn het: Marleen (30) en Jeroen (26) Brouwer uit Schoonloo. Deze jonge chefs vervullen sinds een jaar ook de rol van ondernemer. Ze runnen De Loohoeve in het Drentse gehucht Schoonloo. Honderden uren per week zetten de twee zich in. ‘Heel wat anders dan alleen lekker koken.’ De inzet werpt zijn vruchten af: een voller restaurant en culinaire erkenning. Wensen heeft het duo echter ook nog… Verder lezen

Reageer op dit artikel