nieuws

Line-up (inter)nationale chefs op Folie Culinaire 2017

Restaurant 1290

Folie Culinaire heeft een indrukwekkende line-up van nationale en internationale chefs samengesteld. Het culinaire event vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober 2017 in MECC Maastricht.

Line-up (inter)nationale chefs op Folie Culinaire 2017

De line-up bestaat onder meer Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Zuidwolde), Roger Rassin (La Rive, Amsterdam), Alain Alders (Landgoed Duin en Kruidberg*, Santpoort), Alyn Williams (At the Westbury*, Londen), Mathieu Moity (Inartze, Parijs), André Stahl (Puradies, Leogang), Mikael Svensson (Kontrast*, Oslo), Karen Torosyan (Bozar*, Brussel), Indra Carillo Perea (La Condesa, Parijs), Santiago Torrijos (ex Atelier Rodier, Parijs) en Quentin Joplet (Le Castellaras*, Fayence).

Programma

De vijfde editie van Folie Culinaire biedt daarnaast een programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Eventmanager Erik Stroink: ‘De demokeuken is de hele dag het kloppende hart van Folie Culinaire, hier laten nationale en internationale chefs zien hoe zij in hun restaurant koken en kunnen bezoekers proeven van het resultaat.’

In de demokeuken vinden twee kookwedstrijden plaats: de Grand Prix du Caviar op 9 oktober en de wedstrijd om het Glazen Kalf op 11 oktober.

Wijn & Spijs Theater

Sterrenchef Jarno Eggen staat onder meer op Folie Culinaire

In het Wijn & Spijs Theater koken chefs als Ralph Hermans van Rantree, Thijs Meliefste van Meliefste, Guido Le Bron de Vexela van Château St. Gerlach en Jeroen van Gansewinkel van Damianz tijdens wijn-spijs-proeverijen. Stroink: ‘Bezoekers kunnen hier sterrenchef Mikael Svensson van restaurant Kontrast* in Oslo ontmoeten tijdens een Meet & Greet. En Chapeau Magazine presenteert hier het kookboek ‘Limburgse sterrenchefs’, waarbij deze chefs aanwezig zijn. En we hebben topsommelier Lendl Mijnhijmer te gast die eerder dit jaar tijdens Slag op de Schelde de Wine Making Challenge om de beste Spaanse QuiXote-blend 2017 won. Hij krijgt de flessen met zijn prijswinnende blend uitgereikt door Juan Haro van Vinos QuiXote.’

MECC Maastricht

’s Avonds worden in het centrum van Maastricht speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers van Folie Culinaire. Diverse horecagelegenheden hebben live muziek, speciale menu’s, een bier-wijntour of kortingsacties.  Bezoekers van Folie Culinaire hebben tevens gratis toegang tot horecavakevent BBB Maastricht, dat tegelijkertijd met Folie Culinaire plaatsvindt in MECC Maastricht. Met ruim 400 exposanten, spannende wedstrijden, demonstraties, proeverijen en workshops is dit de grootste horecavakbeurs van de Euregio.

Reageer op dit artikel