Nederlandse all-in formule Watertuin met 800 zitplaatsen naar Wenen

Nederlandse all-in formule Watertuin met 800 zitplaatsen naar Wenen

Watertuin Wenen wordt de zesde locatie van het all-in restaurant concept. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht enBergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. En met 800 zitplaatsen is het volgens Watertuin het grootste restaurant van Europa.

Watertuin Wenen heeft ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kelder oppervlakte. Naar eigen zeggen is dit het grootste restaurant van Europa. De kelderoppervlakte wordt in een later stadium ingericht als een grote kinderspeelruimte met een kinderbuffet met ruim 200 zitplaatsen.

Twee uur dineren bij Watertuin in Nederland kost door de week 33 euro, op vrijdag tot en met zondag 37. De prijzen voor een uur lunchen liggen op respectievelijk 14 en 16 euro.

Waarom Wenen

De grondlegger van Watertuin S. Chen is eveneens medevennoot van het succesvolle concept Ebi Sushi & Grill met 3 locaties in Wenen. De keuze voor een nieuwe grote locatie viel dan ook snel op de historische, keizerlijke stad Wenen (ruim 1,8 miljoen inwoners).

In het stadsdeel Kaiserebersdorf viel het oog op het immense leegstaande pand van 2 verdiepingen, een voormalig groothandel/supermarkt, dat recent nog onderdak bood aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Na een intensieve periode van verbouwen, het verkrijgen van de juiste vergunningen en inrichten konden de deuren afgelopen week uiteindelijk open voor het publiek. Watertuin

Horecainterieur

Het concept Watertuin uit Nederland is met alle mogelijke details vertaald naar de nieuwe Weense locatie. Binnenhuisarchitect Imre Tigchelaar (De Inrichting) zorgde net als bij de Nederlands locaties voor de interieurschetsen.
De locatie oogt groots en industrieel met een natuurlijke lichtinval vanuit het dak en de gehele glazen voorzijde. Het geheel is opgedeeld in sfeervolle ruimtes waar men kan plaats nemen, deze worden gescheiden door de diverse drankenbuffetten. Ook grote vazen met planten zorgen voor een scheiding tussen de diverse zitgelegenheden. Dit zorgt zo voor sfeervolle zithoeken zonder dat je een 'kantinegevoel' krijgt.

Houten boomstammen aan de wand, mansgrote vazen met planten, hangplanten en een Bonsai op tafel geven de ruimtes een groene natuurlijke uitstraling.   De karakteristieke, stalen constructiebuizen aan het plafond met hangplanten en “Watertuin lampionlampen” maken het geheel compleet.

Een verhoogde grote houten vlonder met een Koi vijver eromheen is de eye-catcher bij de ingang van het pand. Bij één van de 6 VIP-ruimtes met authentieke bakstenen wanden en boerderijdak, is het mogelijk om privé te dineren of te vergaderen.

Keuken van 110 meter lang

Centraal in de ruimte is de keuken (in 2 delen bij elkaar 110 meter lang!) opgesteld als een lange pijpenla, rond omheen zijn de buffetten waar de gasten langs kunnen lopen en iets kunnen kiezen. Het assortiment op de buffetten worden aangepast aan het ontbijt, lunch en diner.

Zo goed als alle keukenstijlen (wereldkeuken) komen binnen het concept uitgebreid aan bod:
Grill (Primo bbq)
Mediterraanse keuken (Italiaans, Spaans & Grieks) Watertuin
Japanse keuken (Sushi en Sashimi)
Aziatische keuken (Wok)
Franse keuken
Oostenrijkse keuken
Hollandse keuken
Midden-Oosten

Bij de grill en bakplaten zijn de keuzes bij vis en vlees uitgebreid bijv.: T-Bone, lamskoteletten, Rib-eye en sliptong, zalm, ½ kreeft en coquilles. De koks achter de buffetten maken alles live klaar en de gast kan bijvoorbeeld zelf zijn pizza samenstellen, maar zelf ook een grand dessert. Op het drankenbuffet staan alcoholische en non-alcoholische dranken die men zelf kan pakken. Van diverse flesjes frisdrank, wijn en bier tot slushpuppy, icecoffee en Segafredo espresso.