nieuws

Chef-koks en sommeliers laten het beste van Italië zien op Bellavita

Restaurant 783

Bellavita Expo Amsterdam heeft de namen bekendgemaakt van de top chef-koks en sommeliers die op de Horecava hun kunsten gaan vertonen. Zij verzorgen masterclasses, demonstraties en lezingen over de nieuwste culinaire trends in Italië. 

Chef-koks en sommeliers laten het beste van Italië zien op Bellavita

Voor het eerst vindt Bellavita Expo plaats tijdens de Horecava, in een aparte hal. Hier maken bezoekers kennis met Italiaanse ambachtelijke fine food producten en wijnen. Bij Bellavita Expo Amsterdam komt een line-up van bekroonde chef-koks, sommeliers en experts samen op het podium van de Food, Wine & Beer Academy om het beste van Italië te laten zien.

Hoogtepunten

  • Salvatore Bianco, hoofd Michelin-restaurant Il Comandante in Napels, creëert elegante gerechten met een exquise smaak en prachtige  esthetiek.
  • Nicoletta Tavella, oprichter van La Cucina del Sole (de belangrijkste Italiaanse kookschool in Nederland), kookt in masterclasses met de beste Italiaanse producten.
  • Sarena Solari, winnaar Heel Holland Bakt 2015, deelt haar passie voor baksels waarbij haar Italiaanse afkomst de boventoon voert.
  • Wijndeskundige Han Sjakes leidt een panel deskundigen uit de wijnindustrie die hun expertise delen over Italiaanse wijnen.
  • Beppe Moccero, chef-kok en mede-eigenaar van Eatmosfera, geeft een kookcursus over Italiaanse primi piatti, die inzicht geeft in de fascinerende wereld van risotto.
  • Starita Pizza Academy, een van ’s werelds beste pizzeria’s, demonstreert de bereiding van een authentieke Napolitaanse pizza.
  • Roberto Abbadati is chef-kok consulent, mixoloog en performer. Hij laat in masterclasses zien hoe hapjes en drankjes het beste bij elkaar passen én hoe innovatieve smaken bij cocktails elkaar aanvullen.

Groene innovaties

Veel exposanten introduceren ‘groene innovaties’ zoals veganistische kaas, biodynamische wijn en biologische koffie, een groeiende trend in Italië. Ook kunnen bezoekers innovatieve producten, rechtstreeks afkomstig van kleinere Italiaanse producenten, proeven; zo krijgen zij inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Bovendien vinden de Bellavita Awards plaats; het eerste internationale prijzenprogramma voor ambachtelijke Italiaanse producten. De juryleden beoordelen op tal van criteria of de producten geschikt zijn voor de Beneluxmarkt.

Bellavita Expo

Bellavita Expo is de grootste ambachtelijke Italiaanse voedsel- en drankententoonstelling buiten Italië. Het wordt naast Amsterdam ook gehouden in in Londen, Warschau, Chicago, Toronto, Mexico City en Bangkok. Bellavita Expo brengt professionals die een passie hebben voor authentieke Italiaanse producten van hoge kwaliteit, samen.
De expo is te bezoeken tijdens de eerste drie dagen van de Horecava van maandag 8 tot en met woensdag 10 januari 2018.

Reageer op dit artikel