nieuws

Michelin 2018: Reacties van Thijs Meliefste, Jermain de Rozario en andere chefs

Restaurant 4978

Michelin maakte op 11 december 2017 haar gids voor 2018 bekend. Zes nieuwe sterren vielen er, Inter Scaldes kreeg de lang verwachte derde ster en Da Vinci moest een van de twee parels inleveren. We vroegen chefs om hun reactie. Thijs Meliefste baalt wel een beetje…

Michelin 2018: Reacties van Thijs Meliefste, Jermain de Rozario en andere chefs

Restaurant Meliefste

Thij Meliefste, eigenaar van Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. Meliefste was misschien wel de meest genoemde naam in de speculaties rondom de kanshebbers. Maar het gaat goed met de chef en de ondernemer, als we dit aan hem voorleggen na afloop van de presentatie. ‘Maar stiekem baal ik natuurlijk wel een beetje. Maar ja. Het is en blijft Michelin he. Ondoorgrondelijk. Gelukkig draait de zaak goed en zitten we meestal vol, lunch en diner. En zoals Michael Ellis op het podium vertelde; je kookt voor je gasten. Maar ja. Ik hoef er geen doekjes om te winden. Een Michelinster is als een Oscar voor de filmwereld en die wil je graag krijgen. Toch?’

Lees: Thijs Meliefste: van appeltaart naar coquille

Restaurant Aan de Poel

Stefan van Sprang van Aan de Poel uit Amstelveel krijgt er geen nieuwe tweesterren-collega bij dit jaar van Michelin. ‘Je ziet dan toch dat die twee sterren heel speciaal zijn. Een extra beloning voor onze zaak en de jongens in de keuken.’

Restaurant De Rozario

Jermain de Rozario uit Helmond staat als een tevreden ondernemer tussen zijn collega’s na afloop van de gidspresentatie. Hij heeft zijn eigen zaak en leerde het vak met name van Soenil Bahadoer van de Lindehof in Nuenen. ‘Ik ben echt niet verdrietig hoor. Superleuk om live mee te maken. Als die namen verschijnen op het scherm is het echt spannend! Als ik een ster zou krijgen, zou ik niets veranderen aan mijn keuken. Maar ik moet nog veel leren.’

Restaurant De Bokkedoorns

Roy Eijkelkamp, keukenchef van De Bokkedoorns, zat dit jaar met minder zenuwen in het theater dan vorig jaar. ‘We gaan heel lekker in Overveen met Menno Post en Pascal Beeren als eigenaren van De Bokkedoorns. Ik vind Michelin wel tja, hoe zeg ik het, strenger? Vorig jaar La Rive en nu een ster minder voor Da Vinci. Ik had er een van mijn beste eetervaringen en dan de warmte van Petro Kools… Ik vind het hard voor ze.’

Reageer op dit artikel