nieuws

Michelin 2018: Hoofdinspecteur Werner Loens verklaart de nieuwe sterren en de verliezen

Restaurant 9177

Maandag 11 december 2017 presenteerde Michelin haar rode gids voor 2018. Misset Horeca ging na afloop in gesprek met hoofdinspecteur Werner Loens. Loens verklaart de mutaties in de gids. Hij heeft het over de emotie bij InterScaldes en het heftige telefoongesprek dat hij had met Margo Reuten. En waarom kreeg restaurant Meliefste geen ster?

Michelin 2018: Hoofdinspecteur Werner Loens verklaart de nieuwe sterren en de verliezen

Michelin at zes keer in Maasbracht bij Da Vinci van Margo Reuten. ‘Het was een emotioneel telefoontje, dat ik pleegde met Margo om haar te verwittigen,’ zegt de inspecteur op z’n Belgisch. ‘De verschillende  inspecteurs van ons die er aten deelden allemaal dezelfde mening.’ Michelin at er zes keer de afgelopen 1,5 jaar.

Ook praat Loens over de emotie die de inspecteurs aantroffen bij Inter Scaldes. In de gids schrijft het bandeninstituut: ‘Chef Brevet verheft het bord tot kunst en weet zijn gasten keer op keer te beroeren. De beste producten uit de omgeving komen hier volledig tot hun recht.’

Uitblijven nieuwe tweede Michelinster

‘Er is geen dossier dat we tot een goed einde hebben kunnen brengen voor een tweede sterrestaurant,’ zegt  hoofdinspecteur  Werner Loens over het uitblijven van een nieuwe tweede ster voor Nederland.

Verder vroegen we Werner Loens naar  Werner Loens

Bord’eau (van 2 naar 1*)
Han Ting (sterverlies)
Karpendonkse Hoeve (behoudt ster na chefswissel)
Thijs Meliefste (geen ster, wel veel genoemd)
Vista (nieuwe ster)
Fitzgerald (nieuwe ster)
AirRepublic (nieuwe ster)
Het culinaire niveau van Nederland

Ook vragen we naar de criteria voor de ster. Is een ster krijgen in bijvoorbeeld Gelderland nog hetzelfde als in Amsterdam en Rotterdam waar zo veel gebeurt.  Loens legt het uit.
We hadden nog veel meer willen vragen, maar de tijd bleek op…

Luister hieronder naar de geluidsopnamen van Werner Loens en Misset Horeca.

 

 

 

Reageer op dit artikel