nieuws

Drie dagen vol kook- en gastvrijheidswedstrijden op HorecaEvenTT

Restaurant 836

De elfde editie van HorecaEvenTT vindt van maandag 5 tot en met woensdag 7 februari 2018 plaats in Assen. Ook dit jaar houdt dat weer drie dagen vol culinaire wedstrijden in, waaronder de Grand Prix EvenTT Culinair én de hieraan gelieerde wedstrijden gastvrijheid voor professionals.

Drie dagen vol kook- en gastvrijheidswedstrijden op HorecaEvenTT

De topgerechten van (aspirant) sterrenchefs worden geserveerd in het wedstrijdrestaurant, waar de deelnemers van de gastvrijheidswedstrijden tegen elkaar strijden.

Grand Prix EvenTT

Deelnemers van Grand Prix EvenTT Culinair zetten als team een culinaire prestatie neer in samenwerking met de keukenassistent en gastheer/gastvrouw. De opdracht zal bestaan uit het bereiden en serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen plus een amuse en een aperitief wat door de gastheer/vrouw aan tafel bereid wordt. Deelnemers moeten koken uit een black box, wat inhoudt dat de ingrediënten bij aanvang van de wedstrijd worden aangeboden. De hoofdprijs is een bedrag van 5000 euro.

Leerlingen

Naast de professionals krijgen ook leerlingen er de ruimte om hun kunnen te etaleren. De dinsdag en de woensdag is het wedstrijdrestaurant terrein van de leerlingen. De beoordeling van de service begint op het moment dat de gasten door de juryvoorzitter worden aangekondigd.  Vervolgens verzorgt de bedieningsbrigade een aperitief en amuse. Tijdens de service wordt er gelet op technieken, waaronder het openen van wijn aan tafel, sociale vaardigheden en timing. Alle gerechten worden ‘en assiette’ geserveerd.

Winnaar vorig jaar

Het team van De Treeswijkhoeve uit Waalre won vorig jaar de culinaire Grand Prix van Assen. Het team stond op de wedstrijdvloer onder leiding van Patrick van Hogeloon. De belangrijkste wedstrijd op de beursvloer – deze Grand Prix EvenTT Culinair – droeg voorheen de naam Wynand Vogel Bokaal. De wedstrijd onderging vorig jaar een metamorfose door de teams zowel ‘achter de schermen’ als wel ‘voor de schermen’ te beoordelen door een jury.

De deelnemers aan de Grand Prix 2017

Rest. Ciel Bleu**, chef Lars Drost
Rest. Merlet*, chef Marco Helsloot
Rest. De Ertepeller, chef Arjan Kuipers
Rest. De Treeswijkhoeve**, chef Patrick van Hogeloon
Rest. De Loohoeve, chef Marleen Brouwer
Rest. De oude Sluis, chef Sytse Greidanus
Hotel Landgoed  Het Roode Koper*, chef Gert van der Heide
Rest. Beyerick, chef Marcel Heintzberger
Rest. De Bovenmeester, chef Kevin Schlaman
Rest.Hotel Haarhuis, chef Robert van Kolk

>>Ga hier naar ons dossier gastvrijheid in de horeca

Reageer op dit artikel