Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril

Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril

Twee Zeeuwse koks, Marc Everse en Niek Traas, hebben op 2 januari in Goes restaurant Kale & de Bril geopend. De twee ondernemers werkten eerder bij toprestaurants als de Kromme Watergang, At Sea op Bonaire en Scherp.

Kale & de Bril is gevestigd op de locatie waar tot voor kort restaurant Le Beau was gevestigd en biedt plaats aan circa 35 gasten. Marc Everse: 'De naam Kale & de Bril slaat niet alleen op ons uiterlijk, het is tevens de naam die onze samenwerking weergeeft en die staat voor wat wij met ons werk, onze smaak en onze visie willen laten zien. We willen ons onderscheiden door op niveau te koken en onze gasten te verrassen met smaakvolle en creatieve gerechten voor een betaalbare prijs. Ook een uitstekende service door vakbekwaam personeel en een ongedwongen sfeer hoort bij deze fine-dining-beleving.'

Regionaal bij Kale en de Bril

De gerechten worden gemaakt met kraakverse producten, waarvan een groot deel uit Zeeland afkomstig. Zo komt vis en kaas van een Zeeuwse leverancier, wordt groente bij boeren uit de regio betrokken en komt het appel- en perensap van een fruitteler uit de buurt. Niek Traas: 'Ons rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel-koeien en heeft een geweldig mooie marmering waardoor het veel smaak en sappigheid heeft. Onderscheidend zijn we ook in onze allergenenvrije menu’s en de spannende vegetarische gerechten.' Voor een driegangendiner wordt 35 euro gevraagd. Om de opening te vieren wordt in januari een speciaal introductiemenu van zes gangen voor 50 euro aangeboden.

Ervaring

Chefs Niek Traas (31) en Marc Everse (28) hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in de tophoreca in verschillende (leidinggevende) functies en hebben vaak met elkaar samengewerkt. Gerenommeerde zaken als ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Kromme Watergang in Hoofdplaat en Scherp in Middelburg prijken op hun cv. Tijdens hun gezamenlijke periode bij toprestaurant At Sea op Bonaire ontstonden de plannen voor een eigen restaurant, waarvoor ze het ondernemingsplan ook op Bonaire schreven.

Leestip: Van beste restaurant op Bonaire naar boerderij in de Achterhoek

Inrichting

In de inrichting van Kale & de Bril zijn natuurlijke, warme materialen als hout en leer gebruikt. Niek Traas: 'We willen dat de gast zich bij ons thuisvoelt. De houten vloer, de comfortabele leren stoelen en de houten tafelbladen geven een gevoel van warmte, dat wordt versterkt door de bijzondere plantdecoraties. In de zithoek kan genoten worden van een aperitief of een kopje koffie na afloop van het diner.'

Restaurant Kale & de Bril is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur.