nieuws

3000 restaurants binnen één maand voor Bookdinners KHN

Restaurant 3233

Koninklijke Horeca Nederland presenteerde 8 januari het nieuwe BookDinners.nl. Inmiddels hebben zich al 3000 restaurants aangemeld voor het reserveringsplatform.

3000 restaurants binnen één maand voor Bookdinners KHN

Tijdens de lancering van Bookdinners.nl, op de Horecava 2018, sprak Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de ambitie uit halverwege 2018 op 3000 aanmeldingen te zitten. Dat aantal is binnen een maand al bereikt.

Lees ook: KHN initieert nieuw reserveringsplatform

Bookdinners: restaurants houden regie

BookDinners is volgens KHN het antwoord op de machtsmisbruik van onlineplatforms. ‘Restaurants die meedoen aan BookDinners.nl krijgen weer zelf de regie over hun marketing en prijsbeleid. Ze kunnen met BookDinners.nl zelf bepalen waar ze als restaurant voor staan, welke marketingacties ze doen en wanneer. Bovendien kunnen restaurants rechtstreeks communiceren met hun (toekomstige) gasten.’

Lees ook: Meer over KHN

Ambities bijstellen

KHNOp dit moment hebben 3000 restaurants zich aangesloten bij BookDinners.nl. KHN heeft zijn ambitie daarom bijgesteld. ‘We streven er nu naar dat halverwege 2018 minimaal 4000 restaurants zijn aangesloten. De komende tijd richten we ons ook op het bereiken van (potentiële) gasten; we werken aan een grotere bekendheid van BookDinners.nl bij het Nederlandse publiek.’

Zie ook: Iens topman over kritiek en Bookdinners

De enorme groei van BookDinners.nl in de afgelopen maand is volgens KHN mede te danken aan de samenwerking met Dinerbon.nl. ‘Belangrijk punt daarbij is dat mensen die een Dinerbon hebben, nu op BookDinners.nl kunnen zien bij welke restaurants ze die bon kunnen inleveren.’

 

Reageer op dit artikel