nieuws

Temper: horecamedewerkers als vrijwilliger inzetten

Restaurant 1432

Temper, de online marktplaats voor freelancers in de horeca, wil haar jonge horecaprofessionals als vrijwilliger gaan inzetten. Volgens Temper staat 85 procent open voor vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij het Ronald McDonald Huis en Amsterdam Cares.

Temper: horecamedewerkers als vrijwilliger inzetten

Temper is een on demand marktplaats waar zelfstandigen, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kunnen worden door hotels, bars, restaurants en clubs.

Temper is ambitieus en wil maar liefst 10.000 uur per maand gaan inzetten in 2018.

‘Voor het einde van het jaar moeten er maandelijks 10.000 vrijwilligersuren worden gedraaid via Temper’, stelt mede-oprichter Niels Arntz. ‘Ons digitale prikbord kan organisaties die op of om vrijwilligerswerk draaien, helpen bij het bereiken van een nieuwe generatie.’

Arntz: ‘Wij kunnen de drempel verlagen voor tienduizenden professionals die bijverdienen in de horeca. Ik vind het geweldig dat we de kracht van ons platform ook kunnen inzetten voor vrijwilligerswerk en daarmee een directe bijdrage leveren aan onze samenleving.’

PERSONEEL OP MISSET HORECA 

Ronald McDonald huis

Temper heeft al een pilot gedraaid bij het Ronald McDonald huis van het VU medisch centrum Amsterdam. Vrijwilligers zijn bij dit Ronald McDonald Huis essentieel – zonder hen heeft het huis geen bestaansrecht. Ze zorgen niet alleen voor de huishoudelijke klussen, maar maken het huis ook gezellig. Bij Ronald McDonald huis van het VU medisch centrum Amsterdam werken 130 vrijwilligers die wekelijks of om de week komen helpen.

Assistent-manager Reina Hazenberg: ‘We hebben de komst van de vrijwilligers via Temper als heel prettig ervaren. Het was een gezellige groep met echte vakmensen die sfeer brachten in het huis. De vrijwilligers wisten waar ze mee bezig waren, daardoor hoefden wij ons geen zorgen te maken. Met als resultaat dat onze gasten hebben genoten van een heerlijk buffet. We merken dat steeds meer jonge mensen openstaan voor vrijwilligerswerk, de samenwerking met Temper is een mooi initiatief om op een laagdrempelige manier met deze groep in contact te komen.’ loonsverhoging horeca

Amsterdam Cares

Amsterdam Cares is onderdeel van Stichting Nederland Cares en biedt flexibel vrijwilligerswerk aan in Amsterdam, waarbij de ontmoeting tussen jonge Amsterdammers en mensen uit kwetsbare groepen centraal staat.

Via Temper kunnen de freelancers reageren op activiteiten zoals bingo spelen met ouderen, koken voor eenzame buurtbewoners en taalles geven aan migranten. Stadsmanager Tes Schmeink: ‘Wij zijn enorm blij met de samenwerking met Temper. Op het platform van Temper bevinden zich bij uitstek de (potentiele) vrijwilligers en jonge mensen waarvoor ons concept van meerwaarde is.

Amsterdam Cares heeft in 2017 ruim 20.000 uur gedraaid met meer dan 3000 vrijwilligers. Het is ontzettend mooi dat we gezamenlijk zoveel lokale impact kunnen maken!’

Over Temper

Temper wordt gebruikt bij verschillende horecazaken, zoals het Conservatorium Hotel, W Hotel, Krasnapolsky Hotel, Kurhaus, Supperclub Amsterdam, Loetje en Van der Valk. Van luxe hotels tot restaurantketens en horeca-events als Hotelnacht. De database van freelancers is in korte tijd gegroeid tot meer dan 40.000 mensen in de Randstad en breidt dagelijks uit.

De dienst zorgt voor de facturatie aan het horecabedrijf en betaalt zelf de freelancers uit. Temper is echter niet de opdrachtgever.
De dienst is actief in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amersfoort, Delft, Alkmaar, Hilversum, Gouda, Hoorn, Zaanstad, Den Helder, Purmerend, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Tilburg en Nijmegen.

Leestip:

Wat doet Temper precies voor de horeca?

Reageer op dit artikel