nieuws

Jubileum voor Meesterkok Angélique Schmeinck

Restaurant 2166

Elk jaar in april gaat CuliAir weer van start: het luchtballonrestaurant van Angélique Schmeinck. Varend over Nederland serveert Angélique een spectaculair diner, bereid met de warmte van de ballon. Met de eerste vaart van dit seizoen vliegt ze, samen met Bas Ballonvaarten, het 15de CuliAir jaar in. 

Jubileum voor Meesterkok Angélique Schmeinck

Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van Angélique Schmeinck. In de ballon is plaats voor 14 gasten die tijdens een bijzondere vaart letterlijk en figuurlijk op hoog niveau in de watten worden gelegd. Tijdens de vaart wordt er volop live gekookt en maken de gasten het spektakel mee van de luchtballon als heteluchtoven waar CuliAir beroemd om is geworden. Proeven en genieten van o.a. luchtballon gegaarde Schotse kreeft, wilde zeebaars met asperges en landhoen met cantharellen. Bij elk gerecht wordt een sublieme wijn geschonken.

Duizendpoot Angélique Schmeinck

Naast CuliAir vertoont Angélique nog meer culinair-creatieve hoogstandjes. Een hele nieuwe stap in de carrière van deze culinaire kunstenaar is fotografie. De basis van haar fotografie is altijd een een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. In haar Culinaire Galerie in Velp zoekt Angélique haar culinaire en creatieve grenzen op tijdens speciale Art & Eat Smaakexposities. Met haar tentoonstellingen nodigt ze haar publiek uit om de smaak van esthetiek te proeven. Niet alleen als meesterkok, maar ook als kunstzinnig fotograaf heeft Angélique volledig haar eigen stijl ontwikkeld.

Angélique Schmeinck is één van de twee vrouwelijke SVH Meesterkoks. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op tv en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken, als smaakmaker tijdens events en inspirator op het gebied van smaak.

Reageer op dit artikel