De Kop van Oost nieuwe ontmoetingsplaats Amsterdam

De Kop van Oost nieuwe ontmoetingsplaats Amsterdam

Deze zomer is Amsterdam met Kop van Oost een hotspot rijker. Momenteel wordt een voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost getransformeerd naar een bijzondere horecazaak.

De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Een deel van het team was al eerder betrokken bij de locatie. Zij startten hier het pop-uprestaurant Schnitzel & Weizen en ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water.

De Kop van Oost

Er werden ambitieuze plannen gemaakt en samen met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek kwam het interieurontwerp tot stand.

Transparante zaak

De Kop van Oost wordt een transparante, lichte zaak. Er is een bar, een semi-open keuken, een aangebouwde serre en een groot terras aan het water. Een plek in Amsterdam-Oost waar gasten terechtkunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner.

De Kop van Oost

Het is ook een flexibele werkplek of  geschikte locatie voor een zakelijke lunch door de goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Op de menukaart komen klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor het borrelmoment, speciale koffies en cocktails. De verwachting is dat De Kop van Oost begin deze zomer de deuren openslaat.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.