nieuws

Nieuwe uitbater voor voormalig Twee Gebroeders in Etten-Leur

Restaurant 1968

Er is een nieuwe uitbater gevonden voor het voormalige horecabedrijf Twee Gebroeders in Etten-Leur. Dit bedrijf stond onder Bijzonder Beheer van de lokale Rabobank. De historische boerderij die al een jaar leegstond komt in handen van de familie Fikke. Dit zijn bekende horecaondernemers met meerdere zaken in Etten-Leur.

Nieuwe uitbater voor voormalig Twee Gebroeders in Etten-Leur

De familie Fikke is al eigenaar van Het Witte Paard, een hotel-café-restaurant en wijnwinkel in Etten-Leur en van Vincents bistro & bar – bed & boutique, ook in Etten-Leur. In Moerdijk runt de familie Hotel Port of Moerdijk. Ze maken nu plannen voor de locatie van Twee Gebroeders in Etten-Leur. Het bedrijf gaat verder onder een nieuwe naam.

De familie heeft het plan de Twee Gebroeders om te dopen tot ‘De Hoge Neer’. Zoon Morris van Jan Karel en Sheile Fikke krijgt de dagelijkse leiding van het bedrijf. Hij zit nu nog in Moerdijk.

Het pand aan de Hoge Neerstraat staat al sinds eind 2017 leeg. De Twee Gebroeders, van Raymond en Maurice van Rijn, is al een tijdje gesloten. De broers staakten hun zaak na jarenlang bewind onder Bijzonder Beheer van de Rabobank.De broers konden geen overeenstemming bereiken met de pandeigenaar over het aflopende huurcontract. De pandeigenaar zelf had een ander verhaal en zei dat hij de broers niet meer als huurder wenste. ‘Er is sprake van een forse huurachterstand.’ In de regionale krant BD sprak de pandeigenaar eerder van een ‘lange lijdensweg’ waarna hij de rechter inschakelde en gelijk kreeg.

Bijzonder Beheer-bedrijf Partycentrum Twee Gebroeders stopt

De Twee Gebroeders: Raymond en Maurice van Rijn

Drie concepten

De familie Fikke splitst de grote boerderij op in drie concepten. Een feestzaal, een pannenkoekenboerderij en een restaurant. Waarschijnlijk krijgen ze alle drie een eigen naam. Met het restaurant wil de familie naar het niveau van een Bib-Gourmand.

BN de Stem weet te melden dat de familie Fikke al contact had met de broers Van Rijn. Deze krant schrijft: ‘Toen Fikke vorig najaar vernam dat de gebroeders Van Rijn er mee stopten, ging zijn ondernemersbloed meteen stromen. Ik zag kansen, maar we hadden niet meteen de goede klik. Het was simpelweg te duur.’

Leestip

Leestip

Een week of acht geleden nam horecamakelaar Ries Wijnen contact op met Fikke. De pandeigenaar wilde toch praten. ‘We hebben vervolgens een paar bezoeken aan de locatie gebracht.’

Morris Fikke is content met zijn nieuwe uitdaging. ‘Een gouden kans, zo krijg je ze niet vaak. Het gebouw is fantastisch. Het ademt geschiedenis. We gaan het zoveel mogelijk in oude boeren stijl, met bijpassende oorspronkelijke kleuren, herstellen.’

Misset Horeca bij u op de deurmat?

Reageer op dit artikel