nieuws

Betaalapp Payconiq in zee met La Place

Restaurant 1525

Met betaalapp Payconiq kunnen Nederlanders binnenkort bij restaurant La Place en tal van winkels eenvoudig met hun mobieltje afrekenen. De in 2015 opgerichte start-up, komt voort uit de fintech-kraamkamer van ING.

Betaalapp Payconiq in zee met La Place

Naast La Place gaan ook Dirk, Karwei, Primera, en Spar gebruik maken van de metaalmethode. Later zal de app ook te gebruiken zijn bij de supermarkten van Jumbo.

‘Wij willen de grootste betaalapp van Nederland worden”, zegt topman Guido Vermeent van Payconiq Nederland. Gebruikers kunnen hun boodschappen of rekening in een restaurant afrekenen door aan de kassa een QR-code te scannen en hun betaling te bevestigen via een vingerafdruk of pincode.’

Ook is het mogelijk om geld over te maken aan vrienden en betalingen te doen aan webwinkels. Sinds begin dit jaar hebben al zo’n 20.000 Nederlandse rekeninghouders van ING en Rabobank met de app kunnen experimenteren. De landelijke start, voor klanten van alle banken, volgt nu.

1 miljoen downloads

Bijzonder is dat Payconiq niet in Nederland is begonnen, maar eerst bij de zuiderburen aan de weg is gaan timmeren. In België en Luxemburg kan er al bij ruim 50.000 winkeliers afgerekend worden en is de app al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Ook in Duitsland is de uitrol al van start gegaan.

Payconiq

Payconiq hoopt uiteindelijk uit te groeien tot een groot Europees digitaal betaalplatform. In ieder land heeft de app andere aandeelhouders; in Nederland zijn dit ING, de Rabobank, SNS, ASN en RegioBank. ABN AMRO had eerder ook een belang, maar stapte er later uit omdat de bank toch meer brood zag in de eigen betaalapp Tikkie.

Verdere samenwerkingen

Naast de (web)winkels die zich achter Payconiq scharen, gaat de mobiele betaaldienst ook samenwerken met diverse Payment Service Providers. Daarnaast kondigen ook verschillende leveranciers van kassasoftware de koppeling met Payconiq aan, zoals Eijsink, AXI, Centric, Countr, Cow Hills, Index Hospitality Systems, NCR, Next to food, Pay Systems, Quarto, SRS, Toshiba TEC, Twelve en Valk Solutions. Payconiq werkt ook samen met leveranciers van betaalterminals als CCV en PayPlaza.

Afrekensystemen in de horeca moeten passen bij het bedrijf

Afrekensystemen in de horeca moeten passen bij het bedrijf