nieuws

OpenTable onderzoek: Hoe en wat reserveert de gast in Amsterdam?

Restaurant 755

OpenTable, ’een online reserveringsplatform voor restaurants, presenteert maandag 25 juni inzichten in de eetgewoonten van restaurantgasten in Amsterdam. Hoe en wat reserveert de gast in Amsterdam?

OpenTable onderzoek: Hoe en wat reserveert de gast in Amsterdam?

De meest recente data laten zien dat meer dan 68% van de reserveringen in Amsterdam die gemaakt zijn via OpenTable, van gasten van buiten de stad zijn. London, New York en San Francisco sturen de meeste ‘foodies’ naar de stad. De gegevens laten ook zien dat de bezoekers van Amsterdam graag vooruit plannen als het om uiteten gaat. Meer dan de helft (56%) maakt een reservering voordat dat ze van plan zijn uiteten te gaan. Om precies te zijn is het gemiddelde aantal dagen dat de gasten vooruit boeken via OpenTable online 7 dagen, en voor de app is het gemiddelde 4 dagen. Bijna de helft (49%) van de reserveringen in de stad is bovendien afkomstig van een mobiel apparaat.

Diner voor twee

Meer dan 68% van de reserveringen in Amsterdam op OpenTable zijn afkomstig van gasten die buiten de stad wonen. • De meeste gasten die in Amsterdam eten komen uit Londen, New York en San Francisco. • De populairste reservering in Amsterdam is een diner voor 2 personen om 20:00 uur. • Bijna de helft van de reserveringen in Amsterdam wordt met een mobiel apparaat gemaakt.

OpenTable heeft ook de meest populaire vorm van een restaurantreservering onthuld voor Amsterdam, de meeste reserveringen zijn namelijk voor een diner voor twee personen om 20:00 uur. De klassieke internationale keuken is de populairste keuze voor restaurantgasten in de stad, waarbij Steak, Italiaans, Amerikaans en Europees de top 5 compleet maken.

Over OpenTable

OpenTable helpt restaurants om hun bedrijf te runnen en te laten groeien door de toegang tot een wereldwijd diner-netwerk en hospitality oplossingen. OpenTable verzorgt iedere maand wereldwijd meer dan 22 miljoen dinerreserveringen. De restaurants in Amsterdam worden onderdeel van een wereldwijd netwerk van 42.000 restaurants in meer dan 20 landen. Hieronder zijn steden als Berlijn, Dublin, London, Melbourne, New York, San Francisco, Sydney, Tokyo en Toronto. Reserveringen via OpenTable kunnen worden gemaakt in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Japans en Duits.

Reageer op dit artikel