nieuws

Sterrestaurant Katseveer gaat koken op ponton in de Oosterschelde

Restaurant 2851

Rutger en Jessica van der Weel, eigenaren van sterrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp, hebben weer een bijzondere activiteit toegevoegd aan hun repertoire. Ze gaan voor 100 gasten koken op een drijvend ponton op de Oosterschelde.

Sterrestaurant Katseveer gaat koken op ponton in de Oosterschelde
Rutger en Jessica van der Weel van sterrestaurant Katseveer

‘Zie je het voor je: allemaal ronde, mooi opgedekte tafels, maar dan midden op het water. Aan alle kanten water…,’ vertelt een enthousiaste Rutger van der Weel, chef en mede-eigenaar van Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. Het restaurant is in bezit van een Michelinster.

De zilte lunch op het ponton vervangt hun jaarlijkse zandplaat-lunch. Ook al geen kinderachtige ervaring. ‘Maar nu hebben we nog meer water om ons heen.’

‘We wilden weer iets nieuws bedenken. Onze zandplaatlunch wordt veel gekopieerd en wij waren weer toe aan iets anders. Je moe toch blijven vernieuwen?’

Katseveer – Zilte Lunch

Op zaterdag 4 augustus 2018 vertrekt de rondvaartboot YE100 vanuit Yerseke voor een tocht over de Oosterschelde. ‘Van der Straaten Waterbouw legt voor ons een enorm ponton midden op de Oosterschelde. Dit zetten ze wel vast met palen zodat gasten geen last hebben van schommelingen…. Het had nog best wat voeten in de aarde om een vergunning te krijgen. Anders dan bij de zandplaatlunch moesten we ons nu melden bij Rijkswaterstaat.’

Op het ponton serveren Rutger en Jessica van der Weel van Katseveer hun gasten een driegangenlunch. Een Zeeuws voorgerecht, Fruits de Mer als hoofdgerecht en een zomers nagerecht. Dit alles aan opgedekte ronde tafels en met live muziek op de achtergrond. Rutger en zijn team zullen deels koken aan boord van de sleepboot en deels op het ponton zelf.

Programma Ponton Katseveer
10.30 Verzamelen aan boord van de YE100
11.00 Afvaart, tocht over de Oosterschelde
13.00 3-gangen lunch
15.30 Terug aan boord
15.45 Verder met tocht over de Oosterschelde onder
genot van mooi kaasbuffet en heerlijke dranken
17.00 Terug aan wal, einde programma
De kosten voor de dag zijn € 150 pp.

Rutger en Jessica hebben in juni voor het achtste jaar op rij hun Culirit gehouden. Verspreid over twee zaterdagen reden 280 gasten de auto-puzzeltocht mee. Gasten puzzelen zelf hun route uit en de chefs van Katseveer zorgen voor lekkere hapjes en drankjes op de pauzeplekken tijdens de route.

>> Meer over Katseveer op Misset Horeca

 

Beeld Zandplaatlunch Katseveer

Reageer op dit artikel