nieuws

Directeur restaurantketen La Place zwaait af

Restaurant 1026

Bart van den Nieuwenhof stapt op als algemeen directeur van restaurantketen La Place. Hij zwaait in september af als manager van het bedrijf, maakt eigenaar Jumbo bekend. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Directeur restaurantketen La Place zwaait af

La Place maakte onder Van den Nieuwenhof een roerige tijd door. Doordat moederbedrijf V&D in 2016 failliet ging, dreigde ook de restaurants met snelle versmaaltijden te verdwijnen. Supermarktketen Jumbo zag brood in de formule.

Als nieuwe eigenaar heeft Jumbo grote uitbreidingsplannen met La Place. Zo kondigde het bedrijf aan dit jaar vijftig nieuwe restaurants te willen openen. In alle warenhuizen die Hudson’s Bay de afgelopen jaren opende in Nederland, met uitzondering van de vestiging in Amsterdam, kwam een restaurant van La Place. De Canadese retailer betrok in de meeste gevallen panden die leeg waren komen te staan door het faillissement van branchegenoot V&D, het vroegere moederbedrijf van La Place.

Nieuwe vestigingen

La PlaceNu La Place weer in rap tempo nieuwe vestigingen opent is ‘de cirkel rond’ voor Bart Van den Nieuwenhof. Hij stond in totaal zes jaar aan het roer van de keten. Jumbo-topman Frits van Eerd bedankt hem voor zijn bijdrage aan de ‘gezamenlijke toekomst’ van de supermarktketen en La Place.

La Place zoekt 1000 horecamedewerkers

La Place heeft naast ruim vijftig vestigingen in Nederland ook enkele locaties in Duitsland, Indonesië en de Verenigde Staten. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding BV.

La Place staat in de Misset Horeca Grootste Bedrijven op nummer 17. 27 vestigingen moeten er bijkomen in 2018 alleen, in totaal wil La Place de komende jaren 50 vestigingen in verschillende grote steden openen, waaronder Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Breda, Middelburg en Maastricht. Hiervoor is het bedrijf op zoek naar 1.169 nieuwe medewerkers. Van den Nieuwenhof prognotiseert een omzetgroei van 30 procent in 2018, waarmee La Place wel nog ver weg is van de €230 miljoen die het in recordjaar 2014 omzette.

Reageer op dit artikel