nieuws

In februari geopende Arriba Arriba van IQ Creative heeft deuren definitief gesloten

Restaurant 2389

Arriba Arriba dat haar deuren op 1 februari aan de Rozengracht in Amsterdam opende, heeft haar deuren alweer gesloten. Arriba Arriba was een Mexicaans restaurant in een modern jasje en viel onder de vlag van IQ Creative.

In februari geopende Arriba Arriba van IQ Creative heeft deuren definitief gesloten

De opening van Arriba Arriba werd door het team van IQ Creative omschreven als een droom die werkelijkheid werd. Waarom is de zaak nu dan al gesloten? Jade Lew, woordvoerder van IQ Creative vertelt dat het óók een droom is Happyhappyjoyjoy landelijk uit te gaan rollen. ‘We zouden in iedere stad wel een Happyhappyjoyjoy willen hebben.’ De ambitie is om het concept binnen drie jaar uit te rollen buiten de grenzen van Amsterdam. ‘Het zou bijvoorbeeld fantastisch zijn om te beginnen in Utrecht, of Rotterdam. Om die groeiambities te realiseren moesten we eigenlijk iets kleiner worden. Je kan immers niet alles tegelijk. Toen we een overnamebod kregen op Arriba Arriba zijn we daar over na gaan denken.’ Lew: ‘Er werd akkoord gegaan met het bod, waarna werd besloten om een derde vestiging te openen van Happyhappyjoyjoy.’ Deze zaak opent in september de deuren in het pand van Julius bar & grill van IQ Creative dat recent ook de deuren sloot. Op steenworp afstand van de Noord-Zuid lijn zal Happyhappyjoyjoy South de bewoners van de Pijp en Zuid voorzien van authentieke dimsum, baos, curry’s en andere Aziatische gerechten.

Streetfood

Het menu van Happyhappyjoyjoy South dat zich toelegt op de Aziatische keuken zal in de basis hetzelfde blijven als West en Oost; van dumpling tot Laab Kai of Curry. Ook zullen er baos op de kaart staan in alle kleuren van de regenboog. Bij de nieuwe zaak is tevens geen verschil in voor- of hoofdgerecht en kunnen de gasten genieten van een tafel vol kleine gerechten om te delen. Toch zal Happyhappyjoyjoy South niet helemaal hetzelfde zijn. Door de ligging tegenover het metrostation van de Noord-Zuid lijn is streetfood een must. Diverse take-away specials zullen makkelijk mee te nemen zijn voor iedereen die op doorreis is.

Personeelstekort

Een Happyhappyjoyjoy openen op de locatie van Arriba Arriba was geen optie. ‘Deze ligt veel te dicht bij de vestiging in West.’ Volgens Lew heeft de sluiting niets te maken met  het personeelstekort in Amsterdam. ‘Natuurlijk is personeel vinden voor niemand makkelijk in Amsterdam, maar wij hebben nog wel het voordeel dat we kunnen schuiven met medewerkers onder de verschillende zaken.’ Het personeelstekort in Amsterdam was voor Ron Blaauw recent wel reden om twee van zijn bedrijven te sluiten en te verkopen; The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris. ‘We willen echt wel, maar gebrek aan personeel staat verdere groei in de weg. Het is lastig in Amsterdam en ik kon de kwaliteit van de service niet handhaven’, zei hij tegen Misset Horeca.

Mexicaans street food restaurant Arriba Arriba opent in Amsterdam

Reageer op dit artikel