Ryan Bahadoer: 'Een samenwerking met mijn vader kriebelt'

Ryan Bahadoer: 'Een samenwerking met mijn vader kriebelt'
Ryan Bahadoer

'Het begint weer te kriebelen en ik sta ervoor open', zegt Ryan Bahadoer over een samenwerking met zijn vader, tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Momenteel werkt Bahadoer junior bij restaurant Nastrium in Helmond. Waar hij met eigenaar Djailany van Laarschot in de keuken staat sinds januari dit jaar.

Bahadoer werkte voorheen een klein jaar bij The Student Hotel. ‘Ik ben daar in december uit dienst gegaan. Ik was vooral conceptmatig bezig. Zat veel op kantoor, maar wilde terug naar de keuken. Ik miste ook het niveau van fine dining.’ De talentvolle kok Djailany van Laarschot, die vijf jaar werkzaam was in de keuken van Ryans vader - tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen - opende in september 2017 restaurant Nastrium in Helmond. ‘Hij is als een broer voor me, dus sta nu met veel plezier met hem in de keuken. We doen daar echt mooie dingen.’

Samenwerking

Bahadoer maakt er echter geen geheim van dat hij in de toekomst weer wil gaan samenwerken met zijn vader. ‘Daar maakt mijn vader ook geen geheim van. We hebben altijd gezegd om samen nog een tweede zaak te gaan openen. Wat en wanneer is alleen nog niet bekend. Het begint te kriebelen, vind het hartstikke leuk om met hem samen te werken. We zijn altijd heel hecht geweest.’ In juni kookte Ryan samen met zijn vader in Hong Kong. 'Was fantastisch.'

Ryan Bahadoer bij De Karpendonkse Hoeve

Ryan Bahadoer werkte voorheen bij sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve, maar maakte toen bewust de keuze voor zijn gezin. ‘Normaal gesproken zet ik me voor 200 procent in voor mijn werk - is het werk mijn kindje - maar met een huilbaby thuis lukte beide niet voldoende. Ik heb toen voor mijn gezin gekozen. Was een pittig jaar, maar inmiddels gaat het hartstikke goed met onze zoon.’ Ryan Bahadoer laat weten dat hij en zijn vriendin nu in oktober een dochter verwachten.

In het programma De Nieuwe Garde, dat vorig jaar werd uitgezonden op de NPO 3, was te zien hoe het een strijd was voor Ryan Bahadoer om een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding. Bahadoer junior had eerder in Eindhoven zijn eigen zaak, LN2. Deze redde het echter niet. In dit pand zit nu het restaurant van Adriaan Zarzo Habraken.