nieuws

Joost Deurloo wint NK Oestersteken

Restaurant 286

Joost Deurloo van restaurant BRU17 uit Bruinisse heeft maandag het Nederlands kampioenschap oestersteken gewonnen. Het kampioenschap werd voor de zesde maal gehouden in Bruinisse. Deurloo mag nu op 29 september meedoen aan het wereldkampioenschap tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival.

Joost Deurloo wint NK Oestersteken

In Bruinisse moesten de negen Nederlandse kandidaten van het NK Oestersteken in een zo kort mogelijke tijd dertig stuks platte Grevelingen oesters op correcte wijze weten te openen. Zo waren er pluspunten te verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptie-gereed was.

NK Oestersteken opent oesterseizoen

Wanneer het oestervlees beschadigd was of als er gruis en schilfers achtergebleven waren, kreeg de deelnemer minpunten. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

NK Oestersteken

De tweede en derde plaats waren voor Jeroen Hoep van Petit Kitchen & Bar en Corné van Dijke van brasserie De Vluchthaven. Donderdag wordt het Belgisch- Nederlands oesterseizoen in Yerseke geopend.

Reageer op dit artikel