nieuws

Nieuw interieur voor sterrestaurant Perceel

Restaurant 1328

Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel – door Michelin bekroond met een ster – heeft een nieuw interieur met een andere indeling. De bloemen in het restaurant van Sharon Tettero en Jos Grootscholten verwijzen naar de eetbare bloemen die de chef graag gebruikt in zijn gerechten.

Nieuw interieur voor sterrestaurant Perceel

In het nieuwe interieur van restaurant Perceel spelen associaties met bloemen een rol. Deze bloemen in het interieur verwijzen naar de eetbare bloemen die chef Jos Grootscholten graag gebruikt in zijn gerechten. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende voor het ontwerp.

De indeling van het restaurant is ook veranderd. Zowel de toegangsdeur tot het restaurant als de bar is verplaatst, waardoor er meer ruimte en een betere logistiek is ontstaan.

‘Nieuw is de chef’s table direct bij de keuken waar plaats is voor maximaal vier personen. Eyecatcher is het hangende door onszelf gemaakte bloemenperceel met gedroogde gewassen en bloemen in het hart van het restaurant, dat onze liefde voor het eetbare landschap weerspiegelt. De nieuwe inrichting past echt bij ons, we zijn er heel blij mee,’ aldus de eigenaren.

Grootscholten omschrijft zijn nieuwe zaak als een restaurant met een ‘warme huiselijke sfeer. Met een vleugje nostalgie. We hebben luxe stoffen gebruikt zoals fluweel. Kleurnuances en natuurlijk de bloemen.’ Sharon Tettero voegt er aan toe: ‘Na acht jaar waren we toe aan een interieur dat aansluit bij wat we hier neerzetten.’

Om de nieuwe inrichting te vieren kunnen gasten tot en met november 2018 reserveren voor een speciaal restylingsmenu van 6 gangen met champagne-aperitief, amuses, wijnen, water en koffie met friandises voor de all-in prijs van € 150,-.

Over restaurant Perceel

Restaurant Perceel van gastvrouw-sommelier Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten opende in juli 2010 de deuren in het voormalige raadhuis in de historische kern van Capelle aan den IJssel.

Het paar werkte eerder onder meer bij sterrenrestaurants als Beluga in Maastricht, Vermeer en La Rive in Amsterdam, Calla’s in Den Haag en Martin Berasategui in Spanje. Ook liepen ze samen stage bij restaurant Noma in Kopenhagen.

De naam Perceel verwijst naar de grond waarin Jos zijn kruiden en eetbare bloemen teelt. Uit de keuken van Jos komen elegante, licht verteerbare gerechten, waarbij het product herkenbaar blijft. Hij werkt graag met vis, groente, kruiden en eetbare bloemen.

Met ingang van de gids 2012 werd Perceel bekroond met een Michelinster en in 2013 werd Jos uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door Gault&Millau. Eveneens in 2013 werd het paar uitgeroepen tot winnaar van de Capelse Ondernemersprijs.

Perceel is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.


>> Meer over Perceel

Foto's

Reageer op dit artikel